NEŠTO SE GADNO SPREMA NA JUGU RUSIJE: Misteriozni helikopteri voze TERORISTE za Avganistan!

Autor: Republika

Svet

25.03.2018

14:52

Moskva je zabrinuta što se u različitim regionima Avganistana koriste helikopteri bez identifikacionih znakova koji prevoze militante i naoružanje, navodi se u komentaru Ministarstva inostranih poslova Rusije uoči konferencije o Avganistanu koja će se održati 26. i 27. marta u Taškentu.

Tanjug/AP
Talibani

Rusko ministarstvo je naglasio da je Moskva zabrinuta rastom aktivnosti militanata pokreta "Taliban" koji izvode napade u različitim delovima Avganistana, kao i povećanjem prisustva ISIS u severnim provincijama koje se graniče sa državama ZND.

- Izazivaju zabrinutost slučajevi korišćenja helikoptera bez oznaka u različitim regionima Avganistana, sa ciljem prebacivanja militanata i naoružanja zapadnog tipa za avganistansko 'krilo' ove terorističke grupe. Smatramo da izjave avganistanskih zvaničnka koje to potvrđuju zahtevaju ozbiljnu istragu - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Ministarstvo je istaklo da potvrđuje želju za "daljim razvojem saradnje sa Avganistanom kada je u pitanju borba protiv terorističke pretnje i trgovine narkoticima, uz tesnu saradnju sa regionalnim partnerima".

- Nastavićemo da pružamo pomoć Avganistanu u osposobljavanju vojske i policije, obuci njihovih pripadnika preko kompetentnih ruskih resora - dodaje se u saopštenju.

Na konferenciji u Taškentu će učestvovati ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov. 

Komentari (0)

Loading