HITNO OBAVEŠTENJE! BLOKIRAN PRELAZ EVZONI: Grčki poljoprivrednici zatvorili granicu!

Autor:

Svet

20.02.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blokada graničnog prelaza "Evzoni" od strane grčkih poljoprivrednika

HITNO OBAVEŠTENJE! BLOKIRAN PRELAZ EVZONI: Grčki poljoprivrednici zatvorili granicu!

Foto: printskrin


Grčki poljoprivrednici postavili su blokadu na graničnom prelazu "Evzoni" od 18 časova, usporavajući ulazak u Grčku kako bi skrenuli pažnju na svoje zahteve. Načelnik Južnog regionalnog centra za granične poslove pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, Slavčo Bogev, potvrdio je ovu informaciju, naglašavajući da se rampe podižu na svakih pola sata, omogućavajući prolaz vozilima na deset minuta. Ovo je izazvalo zastoje na putu za putnička i teretna vozila koja pokušavaju da uđu u Grčku preko pomenutog prelaza.

Uticaj blokade na putnike i robu

Otežan je ulazak u Grčku preko prelaza "Evzoni", a trenutno nema informacija o tome koliko dugo će blokada trajati. Dok se na ostalim graničnim prelazima sa Grčkom promet putnika i robe odvija normalno, prelaz Mejitlija-Niki beleži zastoj od čak tri sata, zbog blokade koju su grčki poljoprivrednici postavili od 16 časova.

Reakcija grčkih poljoprivrednika

Grčki poljoprivrednici su odlučili da blokiraju granični prelaz kako bi istakli svoje zahteve i skrenuli pažnju na probleme sa kojima se suočavaju. Ova akcija ima za cilj da privuče pažnju nadležnih i pokrene dijalog o pitanjima koja ih tište.

Reakcija nadležnih institucija

Do sada nije bilo zvanične reakcije nadležnih institucija na blokadu graničnog prelaza "Evzoni", dok se putnici i prevoznici suočavaju sa zastojima i otežanim ulaskom u Grčku.


Blokada graničnog prelaza "Evzoni" od strane grčkih poljoprivrednika izazvala je zastoje i otežan ulazak u Grčku za putnička i teretna vozila. Situacija na prelazu Mejitlija-Niki takođe je problematična, dok ostali granični prelazi za sada funkcionišu bez smetnji. Očekuje se dalji razvoj događaja i reakcija nadležnih institucija na zahteve grčkih poljoprivrednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading