ON JE KRIV ZA TERORISTIČKI NAPAD U PARIZU: Otmičar traži oslobađanje Abdesalma u zamenu za taoce

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.03.2018

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U talačkoj krizi u gradiću Treb na jugu Francuske ubijene su dve osobe, a desetak je ranjeno, javlja AP pozivajući se na tamošnju policiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP


Rojters takođe navodi da je dvoje ubijeno, a troje ranjeno, pri čemu je jedna osoba u teškom stanju.

Otmičar traži oslobađanje iz zatvora Salaha Abdeslama, islamiste koji stoji iza napada u Parizu u novembru 2015. kada je ubijeno oko 130 ljudi.

Gradonačelnik Erik Menasi izjavio je da je otmičar u supermarketu ostao sam sa policajcem, dok su drugi taoci oslobođeni.

AP navodi da je napadač prethodno pucao i ranio policajca koji se nalazio u blizini.

Menasi je kako prenosi Rojters kazao za LCI TV da je muškarac uleteo u prodavnicu vičući "Alahu akbar (Bog je najveći), sve ću da vas pobijem" i oteo nekoliko ljudi.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Francuske Frederik Lanuvel izjavio je BFM TV da talačka kriza i dalje traje i da ne može da potvrdi da je dvoje ljudi ubijeno, kako su javili neki mediji.

- Otmičar je i dalje u supermarketu - rekao je Lanuvel.

Francuski premijer Eduard Filip opisao je situaciju kao "vrlo ozbiljnu" i kazao da deluje da se radi o "terorističkom činu".

- Operacija još nije gotova - kazao je Filip.

Predsednik Francuske Emanuel Makron zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba da ode na mesto pucnjave i ministar je na putu ka Trebu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading