SUPRUGA PABLA ESKOBARA TRAŽI OPROŠTAJ JAVNOSTI! Udala se sa 14 godina, posle tri decenije od njegovog ubistva otkrila TAJNE života sa čuvenim narko-bosom!

Autor:

Svet

06.02.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maria Victoria Henao, supruga Pabla Eskobara napisala memoare u kojima je opisala život sa najpoznatijim narko-bosom.

SUPRUGA PABLA ESKOBARA TRAŽI OPROŠTAJ JAVNOSTI! Udala se sa 14 godina, posle tri decenije od njegovog ubistva otkrila TAJNE života sa čuvenim narko-bosom!

Foto: Credit: Martin Specht / Focus / Profimedia

Legendarni kolumbijski narkobos Pablo Eskobar, u svom životu imao je jednu veliku ljubav, svoju suprugu koja se udala za njega još kao maloletna uprkos protivljenju roditelja.

Maria Victoria Henao u svojim memoarima ''Gospođa Eskobar: Moj život sa Pablom'' napisala je detalje njihove ljubavi i zajedničkog života,

- Upoznala sam Pabla kad sam imala 12, a on 23 godine. On je bio prva i jedina ljubav mog života. Udala sam se za njega u crkvi, a verovala sam da se bračni zaveti moraju poštovati.

Istakla je i da je Eskobar sve od sebe davao kako bi je zaveo, pevao joj je serenade i kupio joj žuti bicikl.

- Trudio se da se osećam kao princeza, a ja sam bila uverena da je on moj princ - rekla je Maria.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pablo Eskobar

Ipak, nije sve bilo kao u bajci, Maria je bila dete, on odrastao muškarac, a priča iz snova kako je u jednom trenutku mislila, postala je priča iz pakla.

Sa samo 14 godina ostala je trudna, nije razumela šta joj se događa, a Pablo koji je u tom trenutku bio u svojim tridesetim godinama, svestan svega i neko ko je planirao svaki korak, sve je bilo kristalno jasno, te ju je odveo u ilegalnu kliniku kako bi abortirala. Žena koja je izvela prekid trudnoće rekla je da joj radi nešto što će sprečiti da zatrudni u budućnosti.

- Osetila sam snažnu bol, ali ništa nisam mogla nikome reći. Samo sam molila Boga da sve bude gotovo - prisećala se Maria, koja se nakon godinu dana udala za Pabla.

- To je bila noć nezaboravne ljubavi koja ostaje tetovirana u mojoj koži kao jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu - opisala je njihovo prvo bračno veče i dodala:

- Želela sam da vreme stane, da uživamo zauvek u toj bliskosti.

U periodu kada su se venčali, Escobar je već je bio u prvoj fazi izgradnje svog narko-carstva.

- On je odgajan u kulturi muških šovinista, u kojoj su žene učene da prate svoje muževe bez pogovora. Ja sam odrastala tako što me je Pablo oblikovao da budem njegova supruga i majka njegove dece, da ne postavljam pitanja i ne preispitujem njegove odluke, da okrećem glavu - ispričala je u svojoj autobiografiji.

1977. godine rodio im se sin Sebastian, a 1989. dobili su ćerku Manuelu.

Priznala je da u prvim godinama braka nije znala čime se on bavi, ali da je uskoro shvatila da zarađuje ogromne svote novca. Iako je želela da uživa u bogatstvu i skupocenim poklonima i putovanjima, sve više ju je brinulo poreklo novca. Tada su počele i brojne Escobarove afere, a u jednom trenutku čak je imao i svoj “momački stan” u njihovom porodičnom domu i u njemu dočekivao brojne ljubavnice.

- Tračevi o preljubi su bili stalni i, moram priznati, bolni za mene. Sećam se da sam plakala cele noći čekajući zoru.

Kako je kartel Eskobara rastao, zločini su postajali sve brualniji, a ona je sve teže mogla da pognese njegov paralelni život. Sve češće je bio u izbeglištvu, a pred sam njegov kraj Maria i deca su morali da nose poveze na očima kada su ih vodili u posetu dok se krio u ''sigurnim kućama''. Živela je u strahu.

1993. godine, Eskobar joj je rekao da mora da se preseli sa decom u kuću koju štiti vlada. U decembru iste godine, Eskobara je u Medeljinu ubila kolumbijska policija. Nakon njegove smrti su otišli u Argentninu gde su promenili imena, a ona se predstavila kao Viktorija Henao Veljeho. 1999. godine je sa sinom Huan Pablom uhapšena pod sumnjom da su prali novac i proveli su nekoliko meseci u pritvoru. Nakon puštanja na slobodu, Marija je tvrdila da je bila zatvorenik u Argentini samo zato što je Kolumbijka.

Skoro pune dve decenije je izbegavala javnost, ali je poslednjih godina je počela da priča o svom životu sa Eskobarom i njeni memoari privlače veliku pažnju javnosti. Ni dan danas se ne miri sa nekim od stvari koje je Pablo radio tokom njihovog zajedničkog života, a svojoj ispovesti je priznala da i posle toliko godina oseća tugu i sramotu zbog onoga što je njen suprug radio kako svojoj porodici tako i čitavoj Kolubiji.

U intervjuu koji je dala V radiju 2018. godine, ona se javno izvinila za svoje ćutanje. „Tražim oproštaj za ono što sam uradila u mladosti“, rekla je ona i dodala da nije bila član kartela i da nije uživala u plodovima Eskobarovog „rada“, kako se obično veruje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading