PALA TEŠKA ODLUKA! Ukrajina produžava VANREDNO stanje do 13. maja!

Autor:

Svet

06.02.2024

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Invazija Ruske Federacije izazvala je niz događaja koji su doveli do uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

PALA TEŠKA ODLUKA! Ukrajina produžava VANREDNO stanje do 13. maja!

Foto: Tanjug/Evan Vucci/Tony Overman

Ukrajinska Vrhovna rada nedavno je izglasala akt o produženju vanrednog stanja u zemlji za narednih 90 dana, što znači da će vanredno stanje trajati do 13. maja.

Ovaj zakonodavni akt, naziva "O produženju vanrednog stanja u Ukrajini", dobio je podršku od 335 poslanika, čime je obezbeđena većina za produženje vanrednog stanja, prenosi Tanjug.

Invazija Ruske Federacije

Podsećajući na 24. februar 2022. godine, Ukrinform ističe da je tog dana Ruska Federacija započela invaziju na Ukrajinu u punom obimu. Ova invazija izazvala je niz događaja koji su doveli do uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

Serija produženja vanrednog stanja

Od tada, parlament Ukrajine je više puta produžavao period vanrednog stanja i opšte mobilizacije. Prvo je vanredno stanje bilo uvedeno do 26. marta, a zatim su se produženja dešavala do 25. aprila, 25. maja, 23. avgusta, 21. novembra 2022. godine, kao i do 19. februara, 20. maja, 18. avgusta, 15. novembra 2023. i sada do 14. februara 2024. godine.

Ovo kontinuirano produžavanje vanrednog stanja pokazuje ozbiljnost situacije u zemlji i potrebu za dodatnim merama kako bi se zaštitila bezbednost i stabilnost Ukrajine u ovim teškim vremenima, prenosi Tanjug.

Odluka o produženju vanrednog stanja za narednih 90 dana jasno pokazuje da Ukrajina i dalje smatra da je pretnja po njenu bezbednost i stabilnost prisutna. Ovo takođe ukazuje na odlučnost Vrhovne rade da preduzme sve neophodne korake kako bi zaštitila svoj narod i teritoriju od spoljnih pretnji. Situacija u Ukrajini i dalje zahteva pažnju međunarodne zajednice i pažljivo praćenje razvoja događaja.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading