UHVATILI GA DOK JE IMAO ROMANTIČNU VEČERU: Šef mafije uhvaćen u Francuskoj nakon spektakularnog bekstva iz zatvora!

Autor:

Svet

02.02.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Raduano - Opasni šef mafije

UHVATILI GA DOK JE IMAO ROMANTIČNU VEČERU: Šef mafije uhvaćen u Francuskoj nakon spektakularnog bekstva iz zatvora!

Foto: www.profimedia.rs


Italijanski šef mafije, Marko Raduano, poznat po svom spektakularnom bekstvu iz zatvora, ponovo je dospeo u žižu javnosti nakon hapšenja u Francuskoj. Raduano, četrdesetogodišnji vođa mafije Gargano, uhapšen je u četvrtak u Bastiji na Korzici, gde je uživao u večeri sa svojom suprugom.

Bekstvo iz zatvora maksimalne bezbednosti

Raduanovo bekstvo iz zatvora maksimalne bezbednosti prošle godine izazvalo je veliku pažnju javnosti. Korišćenjem čaršava da se popne po zidovima, uspeo je da pobegne za samo 16 sekundi, ostavljajući stražare u potpunom neverstvu. Ovo bekstvo je izazvalo interne istrage u zatvoru, ali je takođe doprinelo i njegovom statusu jednog od 10 najopasnijih begunaca Evropola.

 

 


Uhapšena i njegova desna ruka

Uz Marka Raduana, uhapšen je i njegov bliski saradnik Đanluiđi Trojano, koji je takođe uspeo da pobegne iz kućnog pritvora 2021. godine. Njegovo hapšenje u Španiji, dok je preuzimao paket, značajno je doprinelo akciji hapšenja koju su izvele vlasti.

Međunarodna saradnja u borbi protiv mafije

Operacija hapšenja Marka Raduana i Đanluiđija Trojana zahtevala je koordinaciju između različitih policijskih jedinica. Italijanske karabinjere ROS i pokrajinsku komandu Fođa podržale su španska Civilna gvardija i francuska Nacionalna žandarmerija, što je rezultiralo uspešnim hapšenjem dvojice kriminalnih bosova.

Raduanovo krivično delo i osuda

Marko Raduano je služio 24-godišnju kaznu zatvora zbog trgovine drogom pre nego što je pobegao, ali je nakon bekstva osuđen na doživotni zatvor zbog podsticanja ubistva mafijaša Omara Trota 2017. godine. Njegova kriminalna prošlost i aktivnosti čine ga jednim od najopasnijih lica na listi Evropola.

Ovo hapšenje predstavlja značajan korak u borbi protiv organizovanog kriminala u Evropi, a istovremeno baca svetlo na spektakularne bekstvo i kriminalne aktivnosti Marka Raduana.

 

 

(CNN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading