CIA PRISLUŠKIVALA GRAĐANE PREKO TELEVIZORA! Bivši inžinjer otkrio sve TAJNE bezbednosti, dobio je 40 godina ZATVORA zbog ovih informacija!

Autor:

Svet

02.02.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džošua Šulte osuđen na 40 godina zatvora zbog curenja poverljivih informacija CIA

CIA PRISLUŠKIVALA GRAĐANE PREKO TELEVIZORA! Bivši inžinjer  otkrio sve TAJNE bezbednosti, dobio je 40 godina ZATVORA zbog ovih informacija!

Foto: Tanjug/AP


Džošua Šulte, bivši softverski inženjer CIA-e, osuđen je na 40 godina zatvora zbog organizovanja najvećeg curenja poverljivog materijala u istoriji CIA-e. Federalni tužioci tvrde da je curenje poverljivih informacija imalo katastrofalne posledice po CIA, a sud je u avgustu potvrdio optužnicu protiv Šultea za najveću krađu poverljivih informacija u istoriji CIA.

Motivacija za Curenje Informacija

Prema tvrdnjama tužilaca, Šulteova motivacija za curenje poverljivih informacija nije bila altruistička. Navodno je Šulte želeo da se osveti nadređenima koji su ga premestili na drugo radno mesto, ukinuli neke od njegovih IT privilegija i kritikovali ga zbog ponašanja.

Posledice Curenja Informacija

Informacije koje je Šulte prosledio Vikiliksu otkrile su načine na koje je CIA nadgledala strane vlade, navodne teroriste i druge, uključujući hakovanje pametnih telefona u špijunskim operacijama i pokušaje pretvaranja televizora povezanih na internet u uređaje za prisluškivanje. CIA je saopštila da je Šulte "direktno ugrozio osoblje, programe i imovinu Agencije i ugrozio nacionalnu bezbednost SAD".

Osuđen po Više Tačaka Optužnice

Šulte je osuđen po četiri tačke za špijunažu i hakovanje kompjutera, kao i po jednoj tački za davanje lažne izjave agentima FBI-a. Odbačena je optužba za opstrukciju pravde.


Osuđujuća presuda Džošui Šulteu predstavlja važan trenutak u borbi protiv curenja poverljivih informacija i ističe ozbiljnost takvih dela. Sa posledicama koje su imale otkrivene informacije o špijunskim aktivnostima CIA-e, ova presuda šalje snažnu poruku o zaštiti nacionalne bezbednosti.

(Ej Bi Si Njuz)



BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading