SKANDALOZNA ODLUKA SUDA: Tramp neće biti suočen sa ženama koje tvrde da ih je napastvovao!

Autor:

Svet

21.01.2024

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužbe protiv Donalda Trampa: Istraga o seksualnom zlostavljanju i kleveti

SKANDALOZNA ODLUKA SUDA: Tramp neće biti suočen sa ženama koje tvrde da ih je napastvovao!

Foto: Tanjug/AP


Advokat spisateljice koja tvrdi da ju je Donald Tramp seksualno zlostavljao devedesetih godina prošlog veka, a potom klevetao dok je bio predsednik 2019. godine, izjavio je u subotu da će poznati "Access Hollywood" snimak i dve žene koje su optužile Trampa za zlostavljanje biti izostavljene pred njujorškim porotom koja razmatra naknadu za klevetu. Otkriće advokatice Roberte Kaplan, koja zastupa kolumnistkinju E. Jean Carroll, znači da bi republikanski predsednički kandidat ove godine mogao svedočiti pred saveznim sudom u Menhetnu već u ponedeljak, dan pre primarnih izbora u Nju Hempširu.

Optužbe i suđenje

Porota razmatra da li Tramp duguje Carroll više od 5 miliona dolara, koliko joj je dodeljeno prošle godine od strane druge porote koja je zaključila da ju je Tramp seksualno zlostavljao, ali ne i silovao, u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu u proleće 1996. godine, da bi je potom klevetao u oktobru 2022. godine. Tramp je prisustvovao suđenju prva tri dana, izostavivši samo četvrtak kada je prisustvovao sahrani svoje tašte u Floridi.

Kaplan je saopštila kasno u subotu u pismu sudiji da neće prikazati poroti snimak iz 2005. godine na kojem se vidi Tramp kako na skrivenom mikrofonu omalovažava žene, kako bi se suđenje "usmerilo" na određene teme. Iz istog razloga, rekla je da neće pozvati dve druge žene koje su optužile Trampa: Natashu Stoynoff i Jessicu Leeds. Obe žene svedočile su na suđenju koje se završilo prošlog maja. Leeds, bivša berzanska posrednica, rekla je da ju je Tramp nasilno dodirivao protiv njene volje na letu avionom sedamdesetih godina, dok je Stoynoff, spisateljica, rekla da ju je Tramp nasilno poljubio protiv njene volje dok ga je intervjuisala za članak 2005. godine.

Plan optužbe

Kaplan je napomenula da su Trampovi advokati rekli da je on ovlašćen da svedoči o "Access Hollywood" snimku i optužbama Stoynoff i Leeds, iako ne bi bio da ih Carrolline advokate nisu uvele u slučaj. Sudija u slučaju je poroti naložio da moraju prihvatiti nalaze porote prošle godine, pa se dokazi skoro isključivo fokusiraju na štetu koju je Tramp prouzrokovao Carroll tvrdnjama da je nikada nije napao i da je ne poznaje, te da laže.

Tramp, 77, je negirao njene tvrdnje prošle nedelje tokom kampanjskih nastupa, na društvenim medijima i na konferenciji za novinare. Nastavlja da tvrdi da je Carroll, 80, iznela lažne tvrdnje protiv njega kako bi prodala memoare 2019. godine u kojima je prvi put javno iznela optužbe i to iz političkih razloga. Sudija je ozbiljno ograničio o čemu Tramp može svedočiti ako stupi na svedočenje, a Carrollini advokati su verovatno odlučili da ograniče uvodjenje dodatnih dokaza kako bi sprečili Trampa da zaluta u teme kao što su, kako on tvrdi, mnoge lažne tvrdnje protiv njega. Međutim, Kaplan je rekla da planira da poroti prikaže izjave koje je Tramp dao od kako je njen klijent završio svedočenje u slučaju u četvrtak. Kaplan je rekla da je Tramp rekao da planira da ponovi svoje tvrdnje da nikada nije napao Carroll i da je ne poznaje "hiljadu puta". "Takve izjave", napisala je, "naravno su relevantne za pitanje kaznene štete, jer ilustruju da tuženi nema nameru da prestane sa svojom klevetničkom kampanjom protiv gospođe Carroll, čak i usred sudskog postupka u kojem je njegova odgovornost za klevetu protiv nje utvrđena."

Advokat za Trampa nije odgovorio na zahtev za komentar Kaplanovog pisma u subotu uveče.

(New York Post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading