OVO ORUŽJE ĆE PROMENITI RATOVANJE: Britanska vojska testirala moćni laser!

Autor:

Svet

19.01.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska vojska primenila laser za napad na vazdušne ciljeve

OVO ORUŽJE ĆE PROMENITI RATOVANJE: Britanska vojska testirala moćni laser!

Foto: youtube/printscreen/Sandboxx


Ministarstvo odbrane Velike Britanije nedavno je saopštilo da je prvi put upotrebilo laser za napad na vazdušne ciljeve, što označava značajan korak ka modernizaciji vojnog arsenala. Novi sistem "Dragonfire" pokazao je impresivnu efikasnost tokom poslednje provere, a detalji o ovom oružju izazivaju pažnju i interesovanje javnosti.

Revolicionarno oružje "Dragonfire"

Sistem "Dragonfire" predstavlja inovaciju u vojnoj tehnologiji, budući da može da napadne bilo koju metu koju vidi brzinom svetlosti. Ovo oružje se ističe izuzetnom preciznošću i sposobnošću da napada mete koristeći gust snop svetlosti. Osim toga, "Dragonfire" može da nanese strukturnu štetu meti, a šteta se može povećati ukoliko pogodi bojevu glavu. Ova inovacija predstavlja značajan napredak u vojnoj tehnologiji i otvara nove perspektive za efikasnije vojne operacije.

 

 


Testiranje na vojnom poligonu Hebridi

Prvi put korišćenje lasera za vazdušnu metu zabeleženo je na vojnom poligonu Hebridi na severozapadu Škotske, gde se britansko Ministarstvo odbrane redovno obučava. Prema informacijama, "Dragonfire" je uspešno uništio dronove sa impresivne udaljenosti, što svedoči o njegovoj efikasnosti i sposobnosti da se nosi sa različitim vrstama pretnji iz vazduha.

Potencijalna transformacija bojnog polja

Britansko Ministarstvo odbrane ističe da primena ovakvih modernih oružja može potencijalno da transformiše bojno polje, smanjujući zavisnost od skupe municije i rizik od kolateralne štete. Ovo predstavlja značajan korak ka modernizaciji vojnih operacija i prilagođavanju savremenim izazovima i pretnjama.

Ukupno gledano, upotreba lasera za napad na vazdušne ciljeve predstavlja revoluciju u vojnoj tehnologiji i otvara nove perspektive za efikasnije vojne operacije. Velika Britanija se nadа da će "Dragonfire" postati važan deo njenog vojnog arsenala, čime bi se dodatno osnažila njena odbrambena sposobnost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading