U BEČKOM ZATVORU BUBAŠVABE, BUĐ I PRLJAVŠTINA

Autor: Tanjug

Svet

20.03.2018

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U bečkom zatvoru "Jozefštat" odnedavno su zatvorene obe kuhinje i pekara, usled pojave bubašvaba.

RepublikaFoto: pixabay.com

Problem insekata u bečkom zatvoru "Jozefštat" nije ništa novo, tvrde bivši zatvorenici povodom te informacije koja je dospela u javnost.

- Bubašvabe nisu ništa čudno kod takvih higijenskih standarda koji vladaju - kazao je bivši zatvorenik Tomas B. austrijskim medijima.

Ovaj zatvorenik je najpre 2006. godine morao da "odleži" pola godine zatvorske kazne u "Jozefštatu", a potom i prošle godine daljih četiri meseci, gde je radio više nedelja u zatvorskoj kuhinji.

- Nije samo kuhinja pogođena, već čitav zatvor. Bubašvabe sam video da izlaze iz zidova. U skladištu, gde se drži brašno video sam čak i pacove - preneo je on.

Prema njegovim rečima, higijenske mere su sporne, iako se redovno čisti, ali se koriste loše metode, jer se, na primer, pod i radne površine peru samo vodom, bez dezinfekcije.

Bubašvabe i pacovi nisu jedini problem, tvrdi Tomas dodajući da se priseća i kako je pripremao jela.


- Kada je meso počelo da buđa, pogođeni parčići su samo odstranjeni, a ostatak serviran zatvorenicima. Onaj ko zna kako se priprema, ne želi to da jede - istakao je on.
RepublikaFoto: pixabay.com

Ko se žalio na ove uslove nije bio suočen sa fizičkom silom, ali je bio konfrontiran oštrijim tonom i jasnom porukom da zatvorenici nemaju šta da kažu.


Informativna služba Ministarstva pravosuđa reagovala je na informacije o pojavi bubašvaba potpuno opušteno i saopštila da u zatvoru postoje "štetočine", ali da je taj problem tek od skoro akutan.

Inače, u austrijskim zatvorima više od polovine zatvorenika čine strani državljani, a među njima je veliki broj sa prostoa bivše Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading