ZELENSKI U DAVOSU PROKLEO PUTINA I NJEGOVE POTOMKE: On, njegova deca i unuci neće mirno počivati ni na ovom, ni na onom svetu!

Autor:

Svet

16.01.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Zelenski osuđuje Putinove akcije na forumu u Davosu

ZELENSKI U DAVOSU PROKLEO PUTINA I NJEGOVE POTOMKE: On, njegova deca i unuci neće mirno počivati ni na ovom, ni na onom svetu!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovara na pitanja novinara


Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski danas je izneo snažnu izjavu na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, izražavajući nepokolebljivu odlučnost ukrajinskog naroda prema Vladimiru Putinu i onima koji su podržali terorizam u njihovoj zemlji. Naglasio je da ukrajinski narod nikada neće oprostiti Putinu patnje koje je prouzrokovao, i da je pravda, a ne osveta, njihovo vodilja.

Pravda, ne osveta

Zelenski je istakao da moral i duh ukrajinskog stanovništva počiva na traženju pravde, umesto osvetoljubivosti. Jasno je stavio do znanja da će se ukrajinski narod boriti dok odgovorni za nemire i gubitak života u njihovoj zemlji ne snose zakonsku odgovornost za svoje postupke.

„Ukrajinski narod nikada neće oprostiti Putinu svoje patnje, kao ni onima koji su sponzorisali ovaj terorizam, koji su oduzeli živote našem narodu, našoj deci… On neće mirno počivati ni na ovom, ni na onom svetu. Ni njegova deca, ni njegovi unuci. Da, mi nismo teroristi, i zato će biti krivičnih, sudskih procesa i sigurno će biti odgovornosti“, istakao je Zelenski na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.


Neprestani sukob

Što se tiče trajnog sukoba, Zelenski je odbacio mogućnost zamrzavanja rata, navodeći da Putin nije zadovoljan "zamrznutom hranom". Ova analogija živopisno prikazuje Putina kao predatora nezadovoljnog ničim manje od potpune kontrole, ističući njegovu nezasitu želju za moći i dominacijom.

„Putin je predator koji se ne zadovoljava smrznutom hranom. On voli novac iznad svega. Što više milijardi on i njegovi oligarsi, prijatelji i saučesnici izgube, veća je verovatnoća da će požaliti što je započeo ovaj rat. Putin treba da zažali. Potrebno je da izgubi“, istakao je Zelenski.



Traženje finansijske štete

U izjavi koja je privukla pažnju, Zelenski je istakao Putinove finansijske motivacije, prikazujući ga kao figuru pokrenutu finansijskim dobitkom. Naglašavajući potencijalne gubitke koje bi Putin i njegovi saradnici mogli pretrpeti, Zelenski je preneo poruku da je ključno pogoditi Putina tamo gde ga najviše boli – u njegove finansijske interese – kako bi zažalio zbog svoje odluke da pokrene sukob.

Zelenskijev govor na Svetskom ekonomskom forumu stoji kao odlučna deklaracija ukrajinskog stava protiv Putinovih akcija, ističući njihovu nepokolebljivu posvećenost traženju pravde i držanju odgovornih za to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ranko

16.01.2024 19:23

Zar tamo nije EKONOMSKI FORUM?????