NAPADNUTA VOJNA BAZA U IRAKU! Ubijeno pet turskih vojnika, najavljena borba do kraja!

Autor:

Svet

12.01.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijeni turski vojnici u napadu na vojnu bazu u Iraku, ima i teško ranjenih.

NAPADNUTA VOJNA BAZA U IRAKU! Ubijeno pet turskih vojnika, najavljena borba do kraja!

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Pluton45873221

Turaki napadi u Iraku na položaje Kurda

Vojna baza u poluautonomnoj kurdskoj regiji na severu Iraka je napadnuta i u tom napadu je ubijeno pet turskih vojnika, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane. Tamošnje vlasti su okrivile kurdske militante.

Ministarstvo je na društvenim mrežama objavilo kako je još osam vojnika ranjeno, od kojih trojica teško, kada su se napadači pokušali infiltrirati u bazu.

Dalje, Turci tvrde da je 12 militanata "neutralizirano" i da se operacije nastavljaju u tom području. Ranjeni turski vojnici su hospitalizovani, a Ministar spoljnih poslova Hakan Fidan izrazio je saučešće porodicama poginulih vojnika.

- Borićemo se do kraja protiv terorističke organizacije PKK unutar i izvan naših granica - poručio je, misleći na militante povezane s Kurdistanskom radničkom strankom.

Podsetimo, sličan incident dogodio se pre tri nedelje u severnom Iraku i tada je poginulo 12 turskih vojnika. Militanti povezani s PKK pokušali su da provale u tursku bazu u severnom Iraku 22. prosinca, prema turskim dužnosnicima. U pucnjavi koja je usledila poginulo je šest vojnika, a dan kasnije je u sukobima s kurdskim militantima poginulo još šest turskih vojnika.

Turska je odgovorila napadima na mete za koje su dužnosnici rekli da su povezane s PKK u Iraku i Siriji. Ministar obrane Yasar Guler objavio je tada da su deseci kurdskih militanata ubijeni u zračnim i kopnenim napadima. Još uvek nije poznato da li se novi napad dogodio na istoj lokaciji kao i onaj pre tri nedelje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading