ZNALI SU SVE OVO, I JOŠ VIŠE: Tramp razbesneo bivše direktore CIA I FBI!

Autor: informer.rs

Svet

17.03.2018

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi ljudi otkrivaju "ogromno curenje informacija, laganje i korupciju na najvišim nivoima" FBI, ministarstva pravde i Stejt departmenta, rekao je predsednik SAD Donald Tramp pravdajući smenu zamenika direktora FBI Endrua Mekejba. Njegov potez izazvao je bes bivšeg direktora CIA Džona Brenana, kome se u pretnjama Trampu pridružio i bivši dirtektor FBI Džejms Komi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kud' ćeš, jado?!

U tvitovima objavljenim dan nakon što je ministar pravde Džef Sešns smenio zamenika direktora FBI Endrua Mekejba (dva dana pred penziju) po preporuci disciplinske komisije FBI, Tramp je napao ne samo Mekejba već i nekadašnjeg šefa FBi Džejmsa Komija. 

- Lažne vesti su van sebe jer je Mekejb uhvaćen i otpušten. (...) Koliko laži? Koliko procurelih informacija? Komi je znao za sve to, i još više - naveo je Tramp. 

Mekejb je dugo bio na meti Trampovog besa, a otpušten je pred objavljivanje izveštaja u kom se očekuje da bude zaključeno da on nije govorio o istrazi FBi u vezi elektronske pošte Hilari Klinton. 

Tramp je na Tviteru takođe ponovio da nije bilo saradnje njegove kampanje sa Rusijom.

S druge strane nije se dugo čekao na odgovor nezadovoljnika. Prvi se oglasio lično Džejm s Komi koji je na tviteru obećao Trampu da će ceo svet uskoro čuti njegovu priču.

Da potsetimo, bivši direktor FBI Džejms Komi potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom koja će ovog proleća objaviti njegovu knjigu.

Izdavač Fletiron buks (Flatiron Books) je saopštio da će Komi pisati o raznim temama, a najviše o navodnim o vezama kampanje predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom.

Na otpuštanje Mekejba ljutito je tvitom reagovao i bivši šef CIA Džon Brenan, koji je bez dlake na jeziku optužio Trampa da je svojim (nelogičnim) potezima uvukao zemlju u krizu.

Kada se u potpunosti sazna za tvoju podmitljivost, nemoral i političku korupciju, zauzećeš mesto koje zaslužuješ kao osramoćeni demagog na smetlištu istorije. Možeš da žrtvuješ Endija Mekejba, ali nećeš uništiti Ameriku... Amerika će trijumfovati nad tobom - poručio je Donaldu Trampu bivši direktor CIA Džon Brenan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading