ŠOJGU OPLEO PO VILIJAMSU: Blebeće kao alapača, nema inteligenciju!

Autor: Republika

Svet

17.03.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blebetanje u stilu najobičnije alapače, koje je demonstrirao rukovodilac Britanskog ministarstva odbrane Gavin Vilijamson, savršeno pokazuje izuzetan stepen njegove intelektualne impotencije, izjavio je Ruski ministar odbrane Sergeju Šojgu u rekaciji na Vilijamsonovu poruku Moskvi da umukne.

RepublikaFoto: AP/V. SAVITSKY
Sergej Šojgu

- Pozvavši Rusiju "da umukne" Ministar odbrane Velike Britanije, Gavin Vilijamson dokazao je svoju "izutetnu intelektualnu impotenciju" i otkrio je potpunu neosnovanost britanskih optužbi protiv Moskve - izjavio je ruski Ministar odbrane i dodao:

- Blebetanje u stilu najobičnije alapače, koje je danas demonstrirao rukovodilac Britanskog ministarstva odbrane Gavin Vilijamson, savršeno pokazuje izuzetan stepen njegove intelektualne impotencije - izjavio je ruski ministar odbrane u svom saopštenju.

Ruska strana vratila je Vilijamsonu udarac posle njegovih komentara od četvrtka, gde je rekao da bi Rusija "trebalo da se povuče u stranu i da umukne". Ovo je bila reakcija Ministra odbrane na pitanje o mogućim protivmerama Moskve u odgovor nabritanske sankcije zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna sergeja Skripala početkom marta u Salsberiju.

Rečnik kojim se služi britanski ministar odbrane "samo pokazuje ispraznost svih tih optužbi sa strane Londona protiv Rusije… a isto tako i koliki su pajaci i oni koji iznose takve optužbe" - istakao je Šojgu.

Govoreći o Sirijskoj "Osmatračnici za zaštitu ljudskih prava" i o Belim šlemovima, Ministar odbrane nazvao je englesku "ušuškanom kućicom ležnih uzbuđenja". Dodao je i da je Moskva razvila jak imunitet protiv lažnih optužbi Londona na adresu Rusije.

- Što se tiče prostačkog načina govora engleskog ministra odbrane kad se radi o Rusiji, u odsustvu ikakvih stvarnih rezultata njegove službene delatnosti, to je očigledno jedino što je još preostalo u arsenalu oružanih snaga Njenog veličanstva - rekao je Šojgu.

U svom ranijem obraćanju javnosti predstavnik za štampu Ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, izjavila je da Vilijamsonov ispad pokazuje da su britanske vlasti nervozne i da nešto kriju.

Vilijamsonove izjave su mnogi ismejavali i po internetu u Englskoj, izražavajući i zabrinutost zbog toga što britanskim oružanim snagama rukovodi "predpubertetski balavac" koji istupa s pretnjama "koje bi bile prigodnije među dečurlijom koja se iigraju u pesku".

Podsetimo, premijerka Velike Britanije Tereza Mej požurila je da iznese optužbe protiv Rusije zbog upotrebe hemijskog oružja na britanskom tlu i poslala je Moskvi ultimatum sa zahtevom da objavi podatke o zaveri protiv otrovanog špijuna Skripala. 

Pošto je taj zahtev Moskva odbacila, VelikaBritanije je u sredu uvela sankcije protiv Moskve, uključujući i proterivanje 23 diplomata, ograničenje kontakata i zaleđivanje ruske imovine u B.Britaniji.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da će i britanski diplomati svakako biti proterani iz Rusije,kao odgovor na poteze Londona. No, i pored toga, Lavrov je izjavio da je Moskva otvorena na saradnju s V.Britanijom u slučaju (otrovanog špijuna) Skripala - ukoliko bude tretirana kao ravnopravni partner.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading