NEMA POŽARA NA ČUVENOJ ENGLESKOJ KULI: Policija se oglasila nakon lažne vesti!

Autor:

Svet

28.12.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji su objavili vest o lažnom požaru na Blekpul kuli u Lankaširu

NEMA POŽARA NA ČUVENOJ ENGLESKOJ KULI: Policija se oglasila nakon lažne vesti!

Foto: twitter/printscreen/@__harrietclegg/@Journalistcnyt


Danas je na čuvenoj Blekpul kuli u engleskom Lankaširu navodno izbio požar, što je izazvalo hitnu intervenciju vatrogasne i spasilačke službe Lankašira (LFRS).Ispostavilo se da je vest lažna!

 

 

Policija u Blekpulu, u Lankaširu u Engleskoj, saopštila je nakon detaljnog pregleda da nisu tačne prvobitne informacije da je u Blekpul kuli izbio požar.

Kako navode, uzrok navoda o požaru na vrhu kule zapravo je narandžasta mreža koja se vijorila na vetru zbog čega se stekao utisak da je izbila vatra. "Naš helikopter je preleteo kulu i nema vatre. Možemo potvrditi da je ono što se može videti zapravo narandžasta mreža", saopštila je policija Lankašira.

U saopštenju je dodato da je jedna osoba privedena zbog kršenja javnog mira, prenosi Skaj Njuz.

Pre nego što je ustanovljeno da se ne radi o požaru, vatrogasna i spasilačka služba Lankašira (LFRS) rasporedila je šest vatrogasnih vozila i tim za spasavanje.

Na licu mesta bili suprisutni i predstavnici lokalne policije, dok su zaposleni bili evakuisani iz zgrade, prenosi BBC.

 


**Istorija Blekpul kule**



Blekpul kula, koja je izgrađena 1894. godine, visoka je impresivnih 158 metara. Inspirisan putovanjem u Pariz, tadašnji gradonačelnik Blekpula, Bikerstef, odlučio je da izgradi nešto slično Ajfelovom tornju u svom gradu. Ova arhitektonska lepotica privlači posetioce iz celog sveta i predstavlja simbol ovog primorskog letovališta.

Iako su detalji o uzroku požara još uvek nepoznati, nadamo se da će vatrogasne ekipe uspeti da ga brzo stave pod kontrolu i da će šteta biti minimalna. Nastavićemo da pratimo razvoj situacije i pružimo ažurirane informacije čim budu dostupne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading