ZEMLJOTRES U TURSKOJ: Jačina 5,2 stepena po Rihterovoj skali

Autor:

Svet

28.12.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj novi zemljotres izazvao je povratak traumama iz februara kada je taj kraj doživeo razoran zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihteru.

ZEMLJOTRES U TURSKOJ: Jačina 5,2 stepena po Rihterovoj skali

Foto: Shutterstock

Tursku je danas pogodio novi zemljotres jačine 5,2 stepena po Rihteru, što je izazvalo zabrinutost stanovništva i podsetilo na razorne posledice zemljotresa koji je pogodio istu regiju u februaru ove godine. Epicentar zemljotresa bio je na samo 12 kilometara od grada Malatje, koji je već pretrpeo razaranja u prethodnom zemljotresu.

Stanovnici Malatjea i okolnih područja ponovo su se našli u situaciji gde se suočavaju sa posledicama zemljotresa, što je izazvalo veliku uznemirenost među lokalnim stanovništvom. Dubina zemljotresa od 7 kilometara dodatno je doprinela osećaju nesigurnosti jer je potres bio blizu površine, što može povećati štetu.

Ovaj novi zemljotres izazvao je povratak traumama iz februara kada je taj kraj doživeo razoran zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihteru. Mnogi stanovnici već su prošli kroz teške trenutke oporavljajući se od prethodnog zemljotresa, a sada su suočeni sa novim izazovima i brigama.

Zvaničnici su odmah reagovali na vest o novom zemljotresu, ali za sada nema detaljnih informacija o eventualnoj materijalnoj šteti ili žrtvama. Spasilačke službe su stigle na teren kako bi procenile situaciju i pružile pomoć ukoliko je potrebno.

Za sada nije poznato da li ima povređenih i kolika je materijalna šteta.


Ovaj novi zemljotres dodatno je pogoršao već tešku situaciju u Malatjeu i okolnim područjima. Stanovnici su suočeni sa novim strahovima i brigama, dok vlasti i spasilačke službe nastoje da pruže pomoć i podršku u ovoj izazovnoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading