DVA MESECA SU SE OVOG SVI PRIBOJAVALI! Eruptirao vulkan na Islandu, ali to je bio samo početak! USLEDIO JE I ZEMLJOTRES! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.12.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pribojavali su se meštani ovakvog prizora

DVA MESECA SU SE OVOG SVI PRIBOJAVALI! Eruptirao vulkan na Islandu, ali to je bio samo početak! USLEDIO JE I ZEMLJOTRES! (VIDEO)

Foto: youtube.com/cbs news

Dva meseca od prvih upozorenja da će proraditi te da će ugroziti živote stanovnika okolnih mesta, vulkan na Islandu proradio je izbacujući lavu svuda oko sebe.

Vulkan je eruptirao kod grada Grindavika, što se i znalo da će se kad-tad desiti.

Vulkanske i seizmičke aktivnosti doživele su svoj vrhunac erupcijom vulkana, a u protekla dva meseca podrhtavanja tla su se osetila i u Rejkjaviku.

Pre erupcije vulkana zabeležen je jači zemljotres magnitude 4,2 stepena po Rihteru, a prizori vulkanskog dima vidljivi su sa velike udaljenosti.

Islandski vulkanolog Torvaldur Tordarson je za Icelandmonitor rekao da bi ova erupcija mogla imati najgori scenario.

Za sada vulkan izbacuje lavu, ali ne u onolikoj količini koliko se pretpostavljalo u poslednja dva meseca da će se dogoditi.

Građani su odavno napustili svoje domove oko vulkana, ponajviše zbog kataklizmičnih prizora pucanja tla i nemogućnosti da se odvija normalan život.

Saobraćaj je otežan a glavne turističke atrakcije u okolini Grindavika, kao što je Plava laguna, odavno su zatvorene za posete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading