I AMERI STRAHUJU OD PUTINOVIH "NOĆNIH VUKOVA": Plaši ih dolazak bajkera u Sarajevo

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.03.2018

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u BiH saopštila je danas, povodom najavljenog dolaska ruske bajkerske grupe "Noćni vukovi" u Bosnu i Hercegovinu, da takve posete negativno utiču na stabilnost, da nisu korisne i da ih ne treba podržavati.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Noćni vukovi, ruska bajkerska grupa


- Na lokalnim je vlastima i odgovarajućim institucijama BiH da reše to pitanje. Apelujemo na organe vlasti BiH da ozbiljno shvate sve moguće bezbednosne pretnje - navodi se u saopštenju ambasade, prenosi regionalna televizija N1.

Kako su naveli, Ministarstvo finansija SAD prvi put je uvelo sankcije za "Noćne vukove" i određeni broj njihovih članova u decembru 2014. godine, jer su, kako se tvrdi, snosili ili bili saučesnici u delovanju ili aktivnostima koje su predstavljale pretnju miru, bezbednosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Britanski Gardijan nedavno je objavio tekst u kome je "Noćne vukove" opisao kao "najozloglašeniju moskovsku motorističku bandu".

List je naveo i da se klub može pohvaliti hiljadama članova širom istočne Evrope, kao i da ima bliske odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, zbog čega ih zovu i "Putinovi anđeli".

Kako se navodi, bosanski mediji su ranije najavili da će "Noćni vukovi" posetiti BiH do kraja marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading