VLADIMIR PUTIN ŠOKIRAO SVET SVOJOM NAJAVOM: Ko će ga zaustaviti?

Autor: Dejli Mejl

Svet

09.12.2023

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina protiv predsedničkih izbora u Rusiji

VLADIMIR PUTIN ŠOKIRAO SVET SVOJOM NAJAVOM: Ko će ga zaustaviti?

Foto: Tanjujg/ap

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je oštro negodovanje zbog planova Rusije da održi predsedničke izbore u proleće, na kojima će se ponovo kandidovati aktuelni predsednik Vladimir Putin.

Ministarstvo je proglasilo ove izbore "ništavnim i nevažećim" i najavilo slanje međunarodnih posmatrača kako bi nadgledali glasanje.


Među planiranim lokacijama za glasanje su Donjeck, Lugansk, Zaporožje, Herson i čak Krim, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Ova odluka Rusije izazvala je oštru reakciju Ukrajine, koja je veoma osetljiva na sve što se dešava u regionu, posebno nakon aneksije Krima.



Vladimir Putin se ponovo kandiduje za predsednika Rusije



Juče je aktuelni predsednik Rusije, Vladimir Putin, najavio da će se ponovo kandidovati za predsedničke izbore. Ova vest izazvala je negodovanje u Ukrajini, ali i širom sveta, s obzirom na to da Putin već dugo godina drži vlast u svojim rukama.


Reakcija međunarodne zajednice



Nakon objave Putinove kandidature, reakcije međunarodne zajednice su podeljene. Dok neki podržavaju njegovu politiku, drugi izražavaju zabrinutost zbog nedostatka demokratskih sloboda i fer izbora u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading