BRUTALNO MALTRETIRAO KOMŠIJE, POLOVINA SE ODSELILA ZBOG NJEGA: Zbog viralnog snimka, osuđen je na 7 godina ZATVORA

Autor:

Svet

09.12.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edvard Metjuz je osuđen na osam godina zatvora zbog rasnog zlostavljanja svojih komšija Afroamerikanaca u Mount Laurelu.

BRUTALNO MALTRETIRAO KOMŠIJE, POLOVINA SE ODSELILA ZBOG NJEGA: Zbog viralnog snimka, osuđen je na 7 godina ZATVORA

Foto: Twitter/mount Laurel Police Department

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti nakon što je snimak Metjuzovog rasističkog vređanja postao viralan 2021. godine.

Metjuz je godinama terorisao crnce koji su živeli u Eseks Palasu, koristeći različite oblike zlostavljanja. On je svoje komšije nazivao pogrdnim imenima, gađao njihove automobile BB kuglicama za Airsoft, stavljao izmet na njihova imanja, slao preteće e-mailove i pisma. Ovo je ostavilo trajne psihičke posledice na žrtve, a neki od njih su se odselili iz kompleksa zbog straha od daljeg napada.


Izvinio se, ali prekasno



Na sudu, Metjuz je bio u okovima i lisicama, izražavajući kajanje zbog svojih postupaka koji su uništili njegov brak i povredili njegovu porodicu. Međutim, ovo izvinjenje nije bilo dovoljno da ublaži posledice njegovih zločina. Njegova bivša supruga je čak pokušala opravdati njegovo ponašanje konzumacijom alkohola, ali to nije umanjilo težinu njegovih dela.


Reakcije zajednice i sudski postupak



Stanari su izneli svoje izjave o uticaju napadača na njihove živote, a sud je uzeo u obzir i Mejuzov opsežan kriminalni dosije prilikom donošenja presude. Pomoćnik okružnog tužitelja je pročitao izjave stanara o strahu i neprijatnosti koju im je Metjuz prouzrokovao, naglašavajući trajne posledice njegovih dela.

Sudija je naredio Metjuzu da plati odštetu žrtvama i da prođe obuku o rasnoj osjetljivosti u zatvoru. Takođe, je osuđen na osam godina zatvora, a biće mu uračunato vreme provedeno u pritvoru. Imat će pravo na uslovnu slobodu za otprilike 16 meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading