UŽAS U HRVATSKOJ: Majka ostavila BOLESNOG sina sa posebnim potrebama SAMOG i otišla u provod, otac ga sutradan našao na ivici SMRTI!

Autor:

Svet

08.12.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna nesavesna majka iz severnog dela Hrvatske ostavila je svog 15-godišnjeg bolesnog sina samog kod kuće, bez ikakvog nadzora ili brige odrasle osobe. Dete sa posebnim potrebama, koje ima IV stepen invaliditeta i dijabetes tip 2, kao i druge zdravstvene probleme, bilo je prepušteno samo sebi.

UŽAS U HRVATSKOJ: Majka ostavila BOLESNOG sina sa posebnim potrebama SAMOG i otišla u provod, otac ga sutradan našao na ivici SMRTI!

Foto: Shutterstock

Majka je bila svesna da dete ne može da se brine o sebi, ali je ipak odlučila da ga ostavi i ode sa prijateljima u provod. Otac deteta ga je slučajno pronašao sledećeg dana oko 13 sati u užasnom stanju. Dečak je bio na suncu u dvorištu kuće, iznemogao, uplašen i zdravstveno je bio veoma loše. Nivo šećera u krvi bio mu je na zabrinjavajućem nivou, dok je on sav izgoreo na suncu kosio travu.

Po prijavi oca, sve institucije su odmah reagovale i ustanovile da je majka ozbiljno ugrozila dete - i psihički i fizički. Protiv nje je podneta krivična prijava za zanemarivanje deteta, a nedavno je stigla i kazna. Majka je osuđena na deset meseci zatvora. Međutim, kazna je uslovna, što znači da će završiti iza rešetaka samo ukoliko ponovi krivično delo za koje je osuđena u naredne dve godine.

Nije poznato da li je majka izgubila starateljstvo nad detetom, čije je psihičko i fizičko zdravlje svojim postupkom ozbiljno ugrozila, niti šta se sada dešava sa dečakom. Majka je inače uživala velike privilegije zbog bolesnog deteta, pa je čak imala i pogodnost rada na svega pola radnog vremena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading