ZAHAROVA UPUTILA BRUTALNU PORUKU LONDONU: Ako zatvorite "Rašu tudej", nijedan britanski medij neće raditi u Rusiji

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

13.03.2018

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nijedan britanski medij neće raditi u Rusiji ako London zatvori televiziju RT", izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Uzvraća istom merom: Marija Zaharova

- Odmah mogu da vam kažem da u našoj zemlji neće raditi nijedan britanski medij ako oni zatvore RT - istakla je Zaharova govoreći u emisiji "60 minuta" na televiziji "Rusija 1".

Nekoliko britanskih parlamentaraca pozvalo juče Vladu da uvede ograničavajuće mere televiziji RT, pa čak i da joj oduzme licencu za emitovanje u Velikoj Britaniji. Britanska premijerka Tereza Mej nije dala direktan odgovor, ali je navela da će o merama protiv Rusije razgovarati sutra sa parlamentarcima.

Televizija RT odgovorila je na poziv britanskih parlamentaraca da ograniče rad medija istakavši da će ograničavanje njenog rada u Velikoj Britaniji dovesti do još veće polarizacije u društvu.

Televizija ističe se da će "svako smanjenje emitovanja RT nesumnjivo naneti štetu britanskom društvu koji se obraća RT, jer već dugi niz godina televizija pokazuje izuzetno važne, ali neispričane priče i zanemarene ljude, uključujući mnoge poslanike i druge britanske javne ličnosti koje mejnstrim mediji isključuju iz javnih rasprava".

Ranije je britansko regulatorno telo za medije "Ofkom" uputilo autonomnoj neprofitnoj organizaciji "TV Novosti", koja je nosilac dozvole televizije RT, pismo o mogućem uvođenju ograničenja u vezi sa izjavom premijerke Tereze Mej o trovanju bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading