VEROVALI ILI NE: Rusija zarađuje više od poljoprivrede nego od oružja

Autor: Tanjug

Svet

13.03.2018

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljoprivreda donosi mnogo više novca Rusiji od izvoza oružja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin

- Vrednost izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Rusije danas iznosi 28,8 milijardi dolara i premašuje izvoz ruske vojne industrije od 15,6 milijardi prodaju za više od jedne trećine - rekao je Putin poljoprivrednicima u Krasnodaru.

Ruski izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda je od 2000. godine povećan za 16 puta, navodi Raša tudej, i dodaje da je 2016. godine Rusija postala svetski lider u izvozu pšenice.

- Uveren sam da će Rusija postati jedan od lidera na globalnom agro-industrijskom tržištu u narednih nekoliko godina. Kroz četiri godine planiramo da na svetska tržišta isporučujemo više hrane nego što uvozimo. Rusija će postati neto izvoznik hrane - poručio je Putin.

Zarad postizanja tog cilja, Rusija planira da, kako kaže, razvije infrastrukturu, proširi železničku mrežu, poveća kapacitet luka i terminala za skladištenje robe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading