'"VAN GOGOV BOS" PREDAO OSTRVO I SLIKE VLASTIMA: Da li će dobiti smanjenu kaznu?

Autor:

Svet

28.11.2023

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Imperijal, poznat kao "Van Gogov bos", uhapšen je u Dubaiju u avgustu 2021. godine i izručen Italiji u martu 2022. godine.

'"VAN GOGOV BOS" PREDAO OSTRVO I SLIKE VLASTIMA: Da li će dobiti smanjenu kaznu?

Foto: pixabay.com

Tokom suđenja u Napulju, Rafael je predao veštačko ostrvo koje poseduje u blizini obale Dubaija u nadi da će mu biti smanjena zatvorska kazna.

Njegova vrednost se procenjuje na 60 do 80 miliona evra i deo je veštačkog arhipelaga na obali Ujedinjenih Arapskih Emirata pod nazivom "Svet". Rafael, koji se suočava sa kaznom od 14 godina i 10 meseci zatvora, pokušava da pokaže svoju spremnost da sarađuje sa vlastima u nadi da će dobiti smanjenu kaznu.



Kriminalna karijera i veze sa drugim kriminalcima



Imperijal je započeo svoju kriminalnu karijeru u kafiću u Amsterdamu gde je prodavao kanabis, a kasnije je postao vođa navodnog supernarko kartela, zajedno sa bivšim najtraženijim kriminalcem Holandije, Riduanom Tagijem, irskim poznatim šefom bande Danijelom Kinahanom i bosanskim trgovcem drogom Edinom Gačaninom.

Ova grupa se smatra jednim od 50 najvećih narko kartela na svetu i ima virtuelni monopol na kokain poreklom iz Perua.



Ostavština van Gogovog šefa



Rafael Imperijal je uživao u raskošnom načinu života u Dubaiju, trošeći 400.000 evra mesečno da bi ga održavao. Takođe je bio poznat po posedovanju dve ukradene, dragocene slike holandskog umetnika Van Goga.

Da bi pokazao svoju spremnost da postane doušnik mafije, Imperijal je vratio slike pravosudnim organima, te su obe slike vraćene u Van Gogov muzej u Amsterdamu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading