POTRESNA ISPOVEST HIRURGA: Amputirano 700-900 dece u Gazi!

Autor:

Svet

27.11.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britansko-palestinski hirurg otkriva zabrinjavajuće podatke o amputacijama dece u Gazi

POTRESNA ISPOVEST HIRURGA: Amputirano 700-900 dece u Gazi!

Foto: Tanjug/AP Photo/Mohammed Hajjar


Britansko-palestinski hirurg Gasan Abu Sita je danas izjavio da je između 700 i 900 dece podvrgnuto amputacijama udova od početka sukoba 7. oktobra.

Abu Sita je istakao da su neka deca čak ostala bez više udova, što predstavlja zaista uznemirujuću situaciju. On je izneo ove šokantne podatke na konferenciji za medije u Londonu, naglašavajući da oseća krivicu zbog toga što je napustio Gazu, posebno imajući u vidu da su neki njegovi kolege izgubili živote otkako je napustio tu oblast.


Hirurg demantuje tvrdnje Izraelskih odbrambenih snaga

Abu Sita je takođe odbacio tvrdnje Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) da palestinska militantna grupa Hamas ima komandni centar ispod bolnice Al Šifa. On je istakao da je radio u bolnici Šifa tokom svakog rata od 2009. godine i da nije primetio nikakve naznake da postoji nešto drugo osim tipične, jedva funkcionalne, državne bolnice trećeg sveta.

Ove tvrdnje su značajne jer dodatno osvetljavaju kompleksnost situacije u Gazi i pružaju drugačiji ugao posmatranja na konflikt.



Impresivna hrabrost i angažovanje hirurga u ratnim uslovima



Njegovo svedočenje baca svetlo na hrabrost i angažovanje medicinskog osoblja koje se suočava sa izuzetno teškim uslovima rada usled sukoba.

Ova informacija nam pruža bolji uvid u patnju dece i ljudi koji su žrtve ovog sukoba, kao i na napore medicinskog osoblja da im pruže pomoć i negu u izuzetno teškim okolnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading