TAJNI PREGOVORI? PUTIN I ZELENSKI U PAT POZICIJI! Kraj rata ili nova tragedija na pomolu?

Autor:

Svet

27.11.2023

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima vojnih analitičara i vojnika koji su bili na bojištu u Ukrajini, ruske i ukrajinske trupe već mesecima su u pat poziciji.

TAJNI PREGOVORI? PUTIN I ZELENSKI U PAT POZICIJI! Kraj rata ili nova tragedija na pomolu?

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

 Situacija na frontovima se drastično pogoršala, a zima pravi probleme za obe zaraćene strane, iako je zvanični Kijev to do sada negirao.

Ova pat pozicija je dovela do pominjanja reči kao što su "pregovori", "kraj" i "tragedija", što ukazuje na ozbiljne probleme obe zemlje.


Pritisak zapadnih saveznika



Zapadni saveznici vrše strahovit pritisak na Ukrajinu, posebno nakon početka novog sukoba na Bliskom istoku.

Međunarodna zajednica sada je usmerena na Izrael i Hamas, zbog čega je Ukrajina pala u drugi plan. To se vidi po smanjenju pomoći u novcu i oružju koje Ukrajina dobija od svojih saveznika.

Amerika je usmerila novac iz budžeta na Izrael, što je dovelo do Zelenskovog apela saveznicima da ne zaborave borbu Ukrajine protiv Rusije.


Predlozi za rešenje sukoba



Bivši glavni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izneo je predlog da Savez ponudi Ukrajini članstvo bez vraćanja Krima, Donbasa i drugih teritorija koje je ruski predsednik Vladimir Putin nezakonito anektirao.

Međutim, ukrajinski parlamentarac Andrij Osadčuk smatra da ovo nije dobra opcija za Ukrajinu, jer bi svaki kompromis sa Rusijom samo dao vremena Putinu da ponovo napuni baterije za novu ofanzivu.



Putinova izjava o tragediji i pregovorima



Ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je međunarodnu zajednicu izjavom da treba razmotriti kako zaustaviti tragediju u Ukrajini, te da Rusija nikada nije odbila mirovne pregovore sa Ukrajinom.

Ova izjava je izazvala pažnju jer je prvi put da Putin koristi reč "tragedija" kada je u pitanju Ukrajina, ali i prvi put da govori o njenom okončanju. Ova promena retorike ukazuje na mogućnost da se situacija dodatno komplikuje za obe strane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading