"SMRT AMERICI I IZRAELU, POBEDA ISLAMU!" HUTI OBJAVILI SNIMAK OTMICE BRODA: Helikopterom sleteli na plovilo, posadu držali na NIŠANU (VIDEO)

Autor:

Svet

20.11.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jemenski Huti juče su oteli teretni brod, a danas je objavljen navodni snimak te akcije.

"SMRT AMERICI I IZRAELU, POBEDA ISLAMU!" HUTI OBJAVILI SNIMAK OTMICE BRODA: Helikopterom sleteli na plovilo, posadu držali na NIŠANU (VIDEO)

Foto: Twitter

Huti u Jemenu koji podržavaju Iran objavili su snimak na kojem se jasno vidi kako su oteli brod u Crvenom moru koji je povezan sa Izraelom. Prema informacijama koje je objavio "Times of Israel", na snimku se može videti kako helikopter sleće na brod "Galaxy Leader", a naoružani Huti silaze i preuzimaju kontrolu nad plovilom. Ovaj događaj je još jedan u nizu napada na izraelske interese od strane Huta, prenosi Telegraf.rs.

Na snimku se može videti kako naoružani Huti drže međunarodnu posadu na nišanu, dok jedan od operativaca uzvikuje slogan grupe:

- Bog je najveći, smrt Americi, smrt Izraelu, prokleti Jevreji, pobeda Islamu.

Ova izjava je izazvala osudu međunarodne zajednice zbog svoje ekstremističke prirode.


Brod "Galaxy Leader" je pod zastavom Bahama i registrovan je na britansku kompaniju koja je delimično u vlasništvu izraelskog tajkuna Abrahama Ungara. Plovilo je u vreme otmice bilo iznajmljeno japanskoj kompaniji i plovilo je iz Turske u Indiju sa međunarodnom civilnom posadom, koja, srećom, nije imala Izraelce među sobom. Međutim, ova otmica je izazvala zabrinutost među međunarodnim zajednicama zbog mogućnosti da se slični napadi dogode u budućnosti.

Ova otmica je samo jedan u nizu napada Huta na izraelske interese i samo je još jedan primer napetosti između Irana i Izraela.

Republika.rs ne može da verifikuje verodostojnost snimka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading