PALESTINSKA MARAMA KOŠTAĆE JE SLAVE? Greta Tunberg optužena za antisemitizam

Autor:

Svet

15.11.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greta je na protestu rekla i da su učesnici klimatskog protesta dužni da "poslušaju glasove potlačenih i onih koji se bore za slobodu i pravdu"

PALESTINSKA MARAMA KOŠTAĆE JE SLAVE? Greta Tunberg optužena za antisemitizam

Foto: Profimedia

Ministar nemačke vlade Feliks Klajn oštro je kritikovao aktivistkinju za klimatske promene Gretu Tunberg što je izabrala da otvoreno stane uz Palestince tokom rata u Gazi.

Greta je tokom protesta u Amsterdamu na kojem je bilo 70.000 učesnika, a čiji povod su bile klimatske promene, zloupotrebila skup uzvikujući parolu:

- Nema klimatske pravde na okupiranoj zemlji!.

- Njene jednostrane izjave o Bliskom istoku su antiizraelske i antisemitske zbog njenog prikrivenog odbijanja da prihvati pravo Izraela na postojanje. Tunberg je naštetila i sebi i klimatskom pokretu - rekao je Klajn za Špigel.

Greta je na protestu rekla i da su učesnici klimatskog protesta dužni da "poslušaju glasove potlačenih i onih koji se bore za slobodu i pravdu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading