HAMAS JE NAJBOGATIJA TERORISTIČKA GRUPA NA SVETU! Evo kako uzimaju PARE dok narod GINE!

Autor:

Svet

01.11.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas, palestinska teroristička grupa, izgradio je globalnu operaciju za prikupljanje sredstava za podršku svojim aktivnostima.

HAMAS JE NAJBOGATIJA TERORISTIČKA GRUPA NA SVETU! Evo kako uzimaju PARE dok narod GINE!

Foto: Tanjug/AP

 Koristeći različite metode kao što su fiktivne kompanije, transferi gotovine, kriptovalute i sifoniranje podrške od dobrotvornih organizacija, Hamas je uspeo da postane potencijalno najbogatija teroristička grupa na svetu. Njihovo bogatstvo procenjeno je na oko milijardu dolara.


Jedna od ključnih kompanija koja se povezuje sa Hamasom je turska firma Trend GIO. Ova kompanija je razvila stambeni kompleks Anda Park Balat 2 u Bursi, koji se procenjuje na oko milijardu dolara. Američka vlada veruje da je ovaj kompleks deo tajnog investicionog portfolija Hamasove međunarodne finansijske mreže. U petak je Ministarstvo finansija SAD objavilo sankcije protiv Trend GIO i nekoliko drugih projekata, zbog njihove veze sa Hamasom.

Foto: Ap photo

 

 

 


Trend GIO je takođe poznat po svojim drugim projektima, kao što je Trend Boulevard Houses u Bursi i projekat za gradski univerzitet trgovine u Istanbulu. Kompanija se bavi i prodajom i iznajmljivanjem stanova. Cena stanova u kompleksu Anda Park Balat 2 kreće se od 267.000 dolara, dok se za iznajmljivanje cena kreće oko 728 dolara.

SAD i druge zapadne zemlje kritikuju Tursku zbog nedovoljno snažnog stava prema Hamasu. Dok SAD, Velika Britanija i EU Hamas smatraju terorističkom organizacijom, Turska ne deli isto mišljenje. Ankara je čak dala državljanstvo ljudima povezanim sa Hamasom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading