TAOCI BI MOGLI BITI PREDATI IRANU: Hamas spreman da oslobodi civile uz posredovanje Katara i Turske

Autor:

Svet

26.10.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski ministar spoljnih poslova je pozvao UN da podrže oslobađanje 6.000 Palestinaca koji su zatvoreni u izraelskim zatvorima.

TAOCI BI MOGLI BITI PREDATI IRANU: Hamas spreman da oslobodi civile uz posredovanje Katara i Turske

Foto: Tanjug/AP

Na Generalnoj skupštini UN, iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahian je najavio da je Hamas spreman osloboditi civile koji se drže kao taoci. Takođe, pozvao je UN da podrže oslobađanje 6.000 Palestinaca koji su zatvoreni u izraelskim zatvorima.

Prema ranijim izveštajima, postoji mogućnost da će taoci biti predati Iranu uz posredovanje Turske i Katara, prema informacijama iz libanskog medija "El Majadin".

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga, Danijel Hagari, najavio je nastavak "kopnenih akcija ograničenog obima" u Pojasu Gaze nakon sinoćne operacije koja je uključivala pešadiju i tenkove.

Hagari je naglasio da će slične akcije biti izvedene i u narednim danima s još većom odlučnošću.

Izraelske snage nastavljaju i s masovnim vazdušnim i pomorskim udarima u Pojasu Gaze, s ciljem eliminisanja terorista i pripreme terena za buduće operacije.

Ministar odbrane Izraela, Joav Galant, upozorio je da građani Izraela trebaju biti spremni za dugotrajan sukob s Hamasom, pripremajući teren za nastavak kampanje i najavio dolazak novih faza u sukobu.

Kao što je naveo, kopnena operacija je moguća u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading