Tramp reagovao na istorijsku najavu iz Severne Koreje

Autor: Tanjug

Svet

06.03.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp povodom vesti da je Severna Koreja spremna da pregovara o denuklearizaciji, te da je najavljen samit Južne i Severne Koreje, izjavio je da će se tek "videti šta će se desiti" preneo je Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Napravljen je mogući napredak u pregovorima sa Severnom Korejom. Prvi put u poslednjih nekoliko godina, napravljen je ozbiljan napredak. Svet posmatra i čeka. Možda je lažna nada, ali SAD su spremne da idu u oba smera - napisao je Tramp na svom Tviteru, prenosi Rojters.

Severna Koreja je izrazila želju da razgovara sa SAD o denuklearizaciji i da će tokom tih pregovora suspendovati nuklearne probe, izjavio je ranije danas specijalni izaslanik Južne Koreje Čung Eui Jong, nakon povratka delegacije te zemlje iz Pjongjanga.

Zvaničnici iz Seula su za južnokorejsku agenciju Jonhap rekli da je Severna Koreja poručila da ona nema potrebe da koristi nuklearno oružje ako oseća da je njena bezbednost garantovana, prenosi AP.

Pre neki dan je Tramp rekao da postoji mogućnost razgovora sa Pjongjangom.

- Sad razgovaramo i oni su, usput rečeno, nazvali pre nekoliko dana. Kazali su kako bi želeli razgovarati. A ja sam odgovorio - I mi bismo, ali prvo morate ukloniti nuklearno oružje - rekao je Tramp zvanicama godišnje večere u klubu Gridiron.

- Susrešćemo se i videćemo hoće li se nešto pozitivno dogoditi -rekao je on.

Međutim, pošto se radilo o večeri na kojoj se Tramp uglavnom šalio, mediji nisu bili sigurni da li je ozbiljno mislio to što je rekao o Severnoj Koreji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading