UKRAJINCI POKUŠALI DA SE ISKRCAJU NA KRIM: Posle MASOVNOG NAPADA dronovima krenuli desantnim čamcima, Rusi digli avione, pobijeno 13 diverzanata!!

Autor:

Svet

04.10.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zaustavili su ukrajinski desantni tim, koji je brzim čamcem i sa tri vodena skutera pokušao da stigne do zapadnog Krima, do rta Tarhankut, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane

UKRAJINCI POKUŠALI DA SE ISKRCAJU NA KRIM: Posle MASOVNOG NAPADA dronovima krenuli desantnim čamcima, Rusi digli avione, pobijeno 13 diverzanata!!

Foto: twitter.com/Jaehaerys Brunestud ‏

„U ranim satima 4. oktobra, pokušaji kijevskih režima da izvrše terorističke napade na objekte u Rusiji su osujećeni. U severozapadnom delu Crnog mora, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sprečili su ukrajinske jurišne snage, koje su krenule ka rtu Tarhankut koristeći brzi čamac i tri vodena skutera, za infiltraciju na teritoriju Krima“, saopštilo je rusko ministarstvo, prenosi TASS.

Ruski Telegram kanali navode da je u ovoj akciji poginulo 13 ukrajinskih vojnika.

U odvojenom događaju, dežurne jedinice PVO su otkrile i oborile 31 ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti, navelo je rusko ministarstvo.

Ovo nije prvi takav incident. Tako su 10. septembra ruski avioni uništili tri čamca sa ukrajinskim trupama koji su se uputili ka Krimu kod ostrva Zmejni u Crnom moru. Pomorska avijacija je 4. septembra uništila četiri čamca Vilard Sea Force koji su se kretali ka rtu Tarhankut. Drugi ukrajinski odred pokušao je da se iskrca na Krim 30. avgusta – tada je ruska vojska likvidirala i četiri čamca i oko 50 ljudi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading