GRAD NA UDARU NOVE KATASTROFE! Njujork se bori sa poplavama, a sad stiže i novi užas - izdato hitno upozorenje za stanovnike

Autor:

Svet

02.10.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Njujorka, Erik Adams, je upozorio stanovnike na potencijalno maglovito nebo u ponedeljak ujutru zbog dima od šumskih požara.

GRAD NA UDARU NOVE KATASTROFE! Njujork se bori sa poplavama, a sad stiže i novi užas - izdato hitno upozorenje za stanovnike

Foto: Profimedia

Dim zbog šumskih požara u Kanadi prekriva Njujork.

Očekuje se da će dim od šumskih požara koji još besne u Kanadi u ponedeljak prekriti deo severoistoka SAD, donoseći izmaglicu Njujorku i Masačusetsu, kažu prognostičari.

Situacija s dimom od šumskih požara u Kanadi koja utiče na severoistok Sjedinjenih Američkih Država je zabrinjavajuća. Dim od požara u Kanadi prekriva deo severoistoka SAD-a, uključujući Njujork i Masačusets, što može dovesti do smanjenja kvaliteta vazduha i stvaranja magle.

Gradonačelnik Njujorka, Erik Adams, je upozorio stanovnike na potencijalno maglovito nebo u ponedeljak ujutru zbog dima od šumskih požara. Odeljenje za zaštitu životne sredine države Njujork je prognoziralo umerene uslove kvaliteta vazduha i preporučilo stanovnicima s postojećim zdravstvenim problemima da preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti.

- Trenutne prognoze ukazuju da bi oblak dima od šumskog požara mogao da stigne do Njujorka oko izlaska sunca u ponedeljak ujutru, izazivajući primetno maglovito nebo - rekao je gradonačelnik Njujorka Erik Adams u upozorenju stanovnicima u nedelju. Odeljenje za zaštitu životne sredine države Njujork prognoziralo je umerene uslove kvaliteta vazduha na 55 na svom indeksu kvaliteta vazduha, upozoravajući stanovnike koji već imaju zdravstvene probleme da preduzmu neophodne mere predostrožnosti u svetlu predviđenog kvaliteta vazduha.

- Požari u Kanadi nastavljaju da stvaraju dim u Njujorku i dim na velikim nadmorskim visinama može biti vidljiv u donjem delu države danas do sutra, iako će nivoi finih čestica širom istočnog i severnog Njujorka danas ostati u rasponu od dobrog do umerenog kako dim nestaje - navodi se na društvenoj mreži X.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading