PUŠAČI NEKA SE PRIPREME! Stižu najstrožije mere protiv pušenja dosad - nema kompromisa!

Autor:

Svet

22.09.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Riši Sunak, britanski kancelar, razmatra mogućnost uvođenja jedne od najstrožih mera protiv pušenja na svetu, kojima bi se sledećoj generaciji praktično zabranilo da kupuje cigarete, prema informacijama izvora iz Whitehalla, prenosi Guardian.

PUŠAČI NEKA SE PRIPREME! Stižu najstrožije mere protiv pušenja dosad - nema kompromisa!

Foto: Shutterstock

Ove mere koje se razmatraju podsećaju na one koje je prošlog decembra uveo Novi Zeland. To uključuje postepeno povećanje zakonske starosne granice za kupovinu cigareta, kako bi se osiguralo da duvan nikada ne bude dostupan osobama rođenim nakon 1. januara 2009. godine.

Ova politika slična onoj iz Novog Zelanda značila bi suštinsku zabranu cigareta za buduće generacije.

Novi Zeland je takođe smanjio sadržaj nikotina u duvanskim proizvodima i ograničio prodaju samo u specijalizovanim prodavnicama duvana, umesto u običnim prodavnicama i supermarketima, pod vlašću tadašnje premijerke Hasinde Ardern.

Laburisti su ranije izrazili podršku postupnom ukidanju prodaje cigareta mlađim osobama, slično onome što je sprovedeno u Novom Zelandu.

Ministar zdravlja u senci, Ves Striting, izjavio je u januaru da želi da sazna da li postoji "volja za promenom" u vezi sa ovom politikom. Ove mere čine deo nove inicijative Sunakove administracije usmerene na pitanja potrošača pred izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Cobi

23.09.2023 07:10

To je sad najveći problem šta je uradila vlada u vezi povećane smrtnosti u zadnjih 8meseci