JEZIVO! Deo lobanje pronađen u kabinetu premijerke Islanda, KOSTI KORISTILI KAO PEPELJARE?!

Autor:

Svet

17.09.2023

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jezivom otkriću tokom renoviranja kabineta islandskog premijera Katrin Jakobsdotir, radnici su ispod podnih pločica pronašli fragment ljudske lobanje.

JEZIVO! Deo lobanje pronađen u kabinetu premijerke Islanda, KOSTI KORISTILI KAO PEPELJARE?!

Foto: pixabay.com

Prema izveštajima islandskih medija, lobanja je verovatno pripadala ženi manje građe i koristila se kao pepeljara.

Fragment lobanje, sa prečnikom od oko 10 centimetara, pronađen je tokom radova i odmah prenet u laboratoriju Narodnog muzeja u Hafnarfjorduru, izveštava islandski portal Visir.

Agusta Kristofersdotir, direktorka zbirke Narodnog muzeja, komentarisala je ovu neobičnu situaciju:

- Očigledno je da je reč o ženi manje građe, s obzirom na veličinu lobanje. Za sada nema dokaza o nasilnim povredama, ali postoje indicije da se njenim kostima nije postupalo primereno nakon smrti. Znamo da su lobanje koristili kao pepeljare, a imamo takve primerke i u našoj kolekciji. Dalje istraživanje može pružiti više informacija. -

Pitanje kako su fragmenti lobanje završili u premijerkinom kabinetu ostaje misterija. Kristofersdotir dodaje:

- Jasno je da su fragmenti lobanje namerno ostavljeni. Nisu slučajno dospeli između podnih dasaka. Čini se da je neko donio odluku da ih ostavi tamo. -

Ovo neobično otkriće i dalje ostavlja mnoga pitanja bez odgovora, a istražitelji će nastaviti da istražuju poreklo lobanje i okolnosti njenog prisustva u rezidenciji premijera.

- Situacija podseća na početnu scenu u kriminalističkom romanu, osećanje koje dele svi - čak i hladnokrvni naučnici - dodala je ona.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading