TRAMP SE VEĆ SPREMA ZA IZBORE 2020: Evo ko će mu biti šef kampanje

Autor: Tanjug

Svet

27.02.2018

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Breda Parskejla, jednog od svojih političkih stratega, za šefa svog predizbornog tima u predsedničkoj kampanji 2020. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spreman za novu borbu: Donald Tramp

Trampova organizacija je Parskejla 2011. godine angažovala kao "digitalnog gura", koji je 2015. dobio zadatak da kreira vebsajt za Trampovu trku za Belu kuću, a godinu dana kasnije je postao direktor njegovog tima za digitalne operacije, prenosi Bi-Bi-Si. 

Nijedan američki predsednik do sada nije ovoliko rano zvanično objavio svoju reizbornu kampanju, napominje britanski medijski servis, podsećajući da do izbora 2020. godine ima još 979 dana.

Poređenja radi, Trampov prethodnik Barak Obama je svoje planove za reizbor objavio 582 dana uoči kandidature za drugi predsednički mandat 2012. godine.

Sin Donalda Trampa, Erik Tramp, danas je saopštio da je "Bred izuzetno talentovan i bio je ključan za uspeh Trampovog tima 2016.".

- On ima puno poverenje naše porodice i savršena je osoba za vođenje kampanje - navodi se u saopštenju Erika Trampa.


Predsednikov zet i visoki savetnik Džered Kušner saopštio je da će "Bredova stručnost pomoći da se izgradi najbolja kampanja".

Bred Parskejl je, u intervjuu Bi-Bi-Siju nakon Trampove izborne pobede, rekao da "zna sve o novoj američkoj administraciji" i da "niko nije znao da on postoji".

Parskejl (42) se našao na meti demokrata u istrazi o navodima vezanim za rusko mešanje u američke izbore, a poslanicima je rekao da nije znao za navodni plan Kremlja o uticaju na kampanju u korist Trampa.

U julu je napisao na Tviteru da ne zna ni za kakvo rusko mešanje u digitalne operacije tokom Trampove predsedničke kampanje 2016.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading