LANČANI SUDAR KAMIONA, EKSPLOZIJE SU ODJEKIVALE! Broje se MRTVI, jedan od vozača prenosio OPASNE MATERIJE - teška nesreća u Nemačkoj

Autor:

Svet

30.08.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačke službe su tek u večernjim satima uspele da priđu mestu nesreće i započnu spasavanje.

LANČANI SUDAR KAMIONA, EKSPLOZIJE SU ODJEKIVALE! Broje se MRTVI, jedan od vozača prenosio OPASNE MATERIJE - teška nesreća u Nemačkoj

Foto: Printscreen/www.youtube.com/bild

Stravičan sudar kamiona na auto-putu u Nemačkoj u blizini grada Magdeburg, odneo je najmanje dva života.

Crni dim se dizao u nebo, eksplozije su odjekivale, dok su vozači trčeći bežali sa mesta nesreće.

Vozač kamiona koji je prevozio opasne materije udario je u tri kamiona, a onda se peti kamion natovaren kontejnerima pod visokim pritiskom napunjenim azot-oksidom (gas za smeh) zakucao u njih.

- Nekoliko vozila koja su se približivala mestu nesreće oštećena su od letećih krhotina. Sudar je rezultirao brzim razvojem požara i širenjem plamena - rekla je uveče portparolka policije.

Bild prenosi da policija dugo nije mogla da priđe mestu nesreće jer je bilo previše opasno. Tek u večernjim časovima, satima nakon nesreće, spasilačke službe su uspele da priđu mestu nesreće i započnu spasavanje.

Sudari kamiona na auto-putu mogu biti posebno razarajući i opasni, posebno ako dođe do eksplozija i požara. Važno je da nadležne službe brzo reaguju kako bi obezbedile sigurnost i pružile pomoć povređenima.

U ovakvim situacijama, hitne službe kao što su vatrogasci, policija i medicinski timovi moraju pažljivo koordinirati svoje napore kako bi osigurali brzu evakuaciju povređenih, kontrolisali požar i osigurali da nema dodatnih rizika po druge vozače i okolinu.

Istraga će verovatno biti sprovedena kako bi se utvrdili uzroci nesreće i identifikovali eventualni faktori koji su doprineli ovoj tragediji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading