NAKON DŽONSONA, NAJAVILA OSTAVKU! Konzervativna poslanica Doris povukla se iz donjeg doma britanskog parlamenta

Autor:

Svet

27.08.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je optužila Sunaka i da je blokirao njeno imenovanje u Dom lordova

NAKON DŽONSONA, NAJAVILA OSTAVKU! Konzervativna poslanica Doris povukla se iz donjeg doma britanskog parlamenta

Foto: Tanjug/AP

Konzervativna poslanica Nadin Doris povukla se iz donjeg doma britanskog parlamenta, više od dva meseca pošto je najavila ostavku nakon što je bivši premijer Boris Džonson podneo ostavku na poslaničko mesto.

Doris, koja je bila ministarka za kulturu u Džonsonovoj vladi, u pisanoj ostavci optužila je aktuelnog britanskog premijera Rišija Sunaka da predsedava "zombi parlamentom u kojem se ništa značajno nije dogodilo", preneo je Dejli mejl.

Doris je takođe optužila Sunaka da je pomogao da se u javnosti "podigne bes" protiv nje. Ona je optužila Sunaka i da je blokirao njeno imenovanje u Dom lordova, gornji dom parlamenta, što je Sunak demantovao.

Doris, bivša medicinska sestra i spisateljica ljubavnih romana koja je bila poslanica 18 godina, rekla je da planira da napiše knjigu o, kako je navela, "političkom ubistvu" Borisa Džonsona, preneo je AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading