TRUDNICA ALEKSANDRA SEDAM SATI ZAPOMAGALA PA PREMINULA! Ubila ju je nebriga u PORODILIŠTU - izjava lekara i babica KRAJNJE SKANDALOZNA!

Autor:

Svet

25.08.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra je tokom celu noć slala poruke moleći za pomoć, ali je, prema izjavama, naišla na nerazumevanje i odbijanje od strane lekara.

TRUDNICA ALEKSANDRA SEDAM SATI ZAPOMAGALA PA PREMINULA! Ubila ju je nebriga u PORODILIŠTU - izjava lekara i babica KRAJNJE SKANDALOZNA!

Foto: pixabay.com

Nedavno se desila veoma tragična situacija u Botošanu. Aleksandra Ivanov (25), trudnica, preminula je u bolnici u mukama dok je nosila mrtav plod. Očekivala je hitnu medicinsku pomoć, ali umesto toga, navodno je dobila samo injekciju za smirenje i lekove, dok se njeni bolovi i apele za pomoć nisu ozbiljno shvatali. Nažalost, preminula je nakon što je upala u šok.

- Došla sam sa teškim bolovima i krvarenjem. Nažalost, beba je prestala da se razvija. Kažite mi, ima li šanse da noćas bude gotovo sve? Ne mogu više da trpim bolove. Boli kao da se porađam, molim vas, pomozite mi. Molim vas, možemo li noćas da uradimo kiretažu? Ne mogu više da trpim bolove. Molim vas, pomozite mi, poludeću od bolova - govorila je.

Prvi rezultati istrage ukazuju na propuste u medicinskoj nezi i odgovornosti medicinskog osoblja. Aleksandra je tokom celu noć slala poruke moleći za pomoć, ali je, prema izjavama, naišla na nerazumevanje i odbijanje od strane lekara.

Foto: freepik.com

 

- Nije bilo potrebno da to radimo tokom noći. Krvarenje nije bilo jako, cerviks je bio zatvoren, nije bilo znakova pobačaja - tvrdio je dežurni lekar prilikom davanja iskaza.

Kritike i protesti su usledili nakon ovog tragičnog događaja, a građani Botošana su izrazili svoju frustraciju i zahtevali promene u bolnici i bolju medicinsku negu.

- Postoje jasni dokazi da se mučila, da je pokušavala da dozove lekare. Ona nije došla u bolnicu u poslednji čas, stigla je na vreme. Imala je šansu da preživi, ali ju je nebriga ubila - rekla je njena drugarica.

Ovaj slučaj je izazvao različite reakcije u javnosti, saosećanje prema porodici tragično preminule Aleksandre, ali i ogorčenost prema neadekvatnoj medicinskoj brizi. Ministar zdravlja Rumunije je izrazio zabrinutost zbog situacije i naglasio potrebu za reformama u bolnicama kako bi se osigurala adekvatna briga o pacijentima.

Istraga u vezi ovog slučaja i dalje traje, a izgleda da će se fokusirati na odgovornost medicinskog osoblja i eventualne propuste u pružanju medicinske pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading