PUTIN ŠALJE ORUŽJE U SVEMIR: Program unapređenja ruske vojske uteruje strah u kosti

Autor: Republika

Svet

26.02.2018

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je revolucionarni program naoružavanja Ruske Federacije kojim će ta zemlja svoje vojne kapacitete imati čak i u svemiru, a u upotrebu će staviti i robote, preciznu municiju, dronove koje dosad nije imala, kao i osposobljavanje protivraketnog sistema S-500.

Odlučan: Vladimir Putin

To je potvrdio zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin istakavši da će se program razvijati u periodu od 2018. do 2028, a da će u njega biti uloženo 275,5 milijardi evra.

Rogozin: Nećemo ignorisati širenje vojnog potencijala NATO, kao ni američku koncepciju globalnog napada i nameru da se oružje rasporedi u svemir

- Predsednik je potpisao dokument i zasad je sprovedena sveobuhvatna procena oružja i tehnike u borbenim uslovima, kao i efikasnost borbene upotrebe novih sistema i kompleksa u ekstremnim spoljnim uslovima. U taj proces je ukupno bilo uključeno više od 200 vrsta oružja i tehnike - istakao je Rogozin i otkrio da se deo novog programa posebno usmerava na razvoj robotike, sistema za izviđanje, udarne i bespilotne letelice, protivraketnu zaštitu aviona, preciznu municiju i slično.

On je obelodanio da će Rusija svoje kapacitete širiti i van granica Zemlje, kada je govorio o stalnom razvijanju novih sistema naoružanja na Zapadu, naglasivši da će Moskva na to adekvatno odgovoriti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dmitri Rogozin

- Nećemo ignorisati širenje vojnog potencijala NATO, kao ni američku koncepciju globalnog napada i nameru da se oružje rasporedi u svemir - rekao je on.

Novi ruski program će, pišu mediji, uključivati i protivvazdušne raketne sisteme S-500, petu generaciju borbenog aviona su-57, tenkove armata i oklopna vozila.

275,5 milijardi evra Moskva ulaže u novi program

- Verujte, imaćemo odgovor na sve - poručio je još jednom Rogozin i izneo podatke da je udeo moderne opreme u ruskim oružanim snagama porastao i da će uskoro iznositi 70 odsto u ukupnom naoružanju do 2021.

- Zamenili smo od 2014. ukrajinske proizvode u više od 100 modela naoružanja i vojne tehnike - naveo je Rogozin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading