OTKRIVEN OPAKI PLAN BRITANSKE TAJNE SLUŽBE? U Afriku navodno šalju PREKALJENI odred ukrajinskih NACISTA, zadatak - SABOTAŽE I LIKVIDACIJE!

Autor:

Svet

16.08.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska obaveštajna služba MI6 navodni je pripremila sabotažno-kazneni odred ukrajinskih militanata za slanje u Afriku, rekao je vojno-diplomatski izvor, piše RIA Novosti.

OTKRIVEN OPAKI PLAN BRITANSKE TAJNE SLUŽBE? U Afriku navodno šalju PREKALJENI odred ukrajinskih NACISTA, zadatak - SABOTAŽE I LIKVIDACIJE!

Foto: youtube.com/printscreen

- Prema informacijama potvrđenim iz više izvora, u cilju suprotstavljanja razvoju saradnje između zemalja Afrike i Rusije, britanska obaveštajna služba MI6 je formirala i pripremila za slanje na južni kontinent diverzantsko-kazneni odred koji čine militanti Ukrajinske nacionalističke i neonacističke formacije - rekao je izvor.

On je dodao da su, na zahtev Londona, kijevske vlasti u julu naložile SBU i Glavnoj obaveštajnoj upravi da pruže maksimalnu i brzu pomoć predstavnicima MI6 i britanskih specijalnih snaga SAS „u izboru stotinu militanata iz Ukrajinske nacionalne formacije sa značajnim borbenim iskustvom na „istočnom frontu“.

Zadaci odreda uključuju sabotažu i eliminaciju afričkih lidera fokusiranih na interakciju sa Rusijom, rekao je izvor.

Otpremanje militanata, prema rečima sagovornika agencije, predviđeno je za drugu polovinu avgusta: ukrajinski brod treba da isporuči odred iz luke Izmail u sudanski grad Omdurman.

U periodu 2014-2016, Praščuk, rodom iz Vinjičke oblasti, kao komandant diverzantsko-izviđačke grupe koja je na svom računu imala nekoliko „uspešnih likvidacija“, učestvovao je u neprijateljstvima u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. 2015. godine stupio je u 73. marinski centar za posebne namene i do 2017. godine radio u Glavnoj obaveštajnoj upravi.

Bio je uključen u zajedničke specijalne operacije Glavne obaveštajne uprave i britanske obaveštajne službe u Zimbabveu.

Nakon što je prebačen u rezervni sastav 2019. godine, izabran je u Vrhovnu Radu Ukrajine iz partije Sluga naroda Vladimira Zelenskog. Do početka ruske specijalne operacije - oficir rezerve GUR-a.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading