PUTIN IMA DEMENCIJU?! Pozdravljao mrtve ruske vojnike, pa napravio bizaran lapsus - hitno se oglasio KREMLJ! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.07.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin se zbunio oko starosti deteta zamenika gradonačelnika tokom diskusije u Кremlju.

PUTIN IMA DEMENCIJU?! Pozdravljao mrtve ruske vojnike, pa napravio bizaran lapsus - hitno se oglasio KREMLJ! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nedokazane glasine o Putinovom zdravstvenom stanju traju od početka njegove invazije na Ukrajinu. One uključuje spekulacije da ruski predsednik ima rak, Parkinsonovu bolest, pa čak i demenciju. Кremlj je insistirao da je Putin dobrog zdravlja.

Međutim, novim spekulacijama su doprineli snimci sa sastanka grupe "Rusija - zemlja mogućnosti" u sredu, neprofitne organizacije osnovane 2018. da pomogne građanima da razviju poslovne ideje.

Snimak koji je tvitovala Ulijana Japarova, blogerka koja tvituje o Rusiji i Ukrajini, prikazuje Putina u razgovoru sa Ivanom Štokmanom, koji je Putinu dao istoriju njegovog puta od rada u pekari do izgradnje IT biznisa. Transkript i video snimak celog sastanka u trajanju od više od 90 minuta takođe su dostupni na sajtu Кremlja.

Noseći vojnu uniformu, Štokman je opisao kako ga je uspeh na takmičenju u menadžmentu doveo do zamenika gradonačelnika grada Nižnjeg Novgoroda, gde je njegov zadatak uključivao IT, turizam i razvoj preduzeća.

Ali Štokman je rekao da je osetio patriotski poriv dok je sedeo na klupi u svojoj vikendici sa svojim sinom. "Sada se odlučuje o budućnosti zemlje", rekao je Putinu, objašnjavajući svoju odluku da se pridruži vojsci.

Činilo se da je Putin impresioniran pričom, opisao ju je kao "jednostavno neverovatnu" pre nego što je preformulisao parabolu o tome kroz šta je Rusija prolazila.

 

 

- Na kraju, došli ste do najvažnije stvari u ovoj potrazi, posvećenosti ovoj zemlji. Na kraju, ovo je borba za budućnost naše dece i vaše dece - rekao je Putin.

Putin je potom pitao koliko godina imaju njegova deca, a Štokman je odgovorio: "Najmlađe ima devet, a starije 23 godine".

Ali Putin je pogrešio godine, rekavši "vaše dete ima tri godine", pre nego što je pohvalio Štokmanovu odluku da ide na liniju fronta.

Tvit Japarove o razgovoru koji pokazuje Putinovu zbunjenost podstakao je spekulacije o stanju uma predsednika. Jedan korisnik je napisao da je "nenormalno" Putinovo "gledanje u plafon dok polako mrmlja o potrazi za mestom u zemlji". Drugi je napisao: "On uopšte ne čuje ljude."

Jedan korisnik je zaključio da je to bio prikaz "demencije", dok je u odvojenom tvitu Ivan Semjonov pored snimka napisao: "Alchajmerova bolest".

Putin pozdravio mrtve vojnike

Razgovor je usledio nakon još jedne živahne onlajn diskusije o Putinu ove nedelje kada je ruski predsednik izgleda dao lakomislen odgovor na vesti guvernera Irkutska Igora Кobzeva o smrti vojnika u Ukrajini.

Nakon što je Кobzev govorio o vojnicima iz njegovog regiona koji su poginuli u Ukrajini, Putin je odgovorio: "Prenesite im moje pozdrave".

Ovo je upoređeno sa "Dobro zdravlje palima", mimom Ukrajinaca kao odgovorom na Ruse ubijene u akciji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading