VELIKA BRITANIJA ODBACILA OPTUŽBE RUSIJE! Negiraju umešanost u napad na Krimski most

Autor:

Svet

18.07.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije je izdao saopštenje

VELIKA BRITANIJA ODBACILA OPTUŽBE RUSIJE! Negiraju umešanost u napad na Krimski most

Foto: Tanjug/AP

Oštećenja na Krimskom mostu nakon incidenta

Velika Britanija je odbacila optužbe Rusije da bi britanske obaveštajne službe mogle biti umešane u napad na most na Krimu. 

- Ovo su neosnovane spekulacije iz Rusije i nećemo ih dalje komentarisati - naveo je portparol Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije u saopštenju, prenosi Rojters.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je prethodno da su odluku o jučerašnjem napadu na Krimski most doneli ukrajinski zvaničnici i vojska, uz, kako je navela, učešće američkih i britanskih obaveštajnih službi.

I zamenik ruskog predstavnika u UN Dmitrij Poljanski rekao je da su britanske obaveštajne službe mogle biti uključene u napad na Krimski most u kojem je u ponedeljak ujutro poginuo bračni par, a njihova ćerka povređena. 

- Nisam čuo nikakvu osudu ovog terorističkog čina od bilo kog od zapadnih sponzora kijevskog režima - rekao je Poljanski na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navodi Rojters. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading