(VIDEO) STRIPTIZETE NA SAHRANI više nisu dobrodošle: Kina ukida bizaran ispraćaj pokojnika

Autor:

Svet

21.02.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Striptiz na sahrani u ruralnim delovima Kine je običaj od davnina. Vlada je sada shvatila da bi trebalo da dođe kraj ovom pomalo bizarnom ispraćaju mrtvih.

RepublikaFoto: youtube.com/ TomoNews US
Kostimirane striptizete ispraćaju pokojnike

Naime, Ministrarstvo kulture njihove zemlje je prošlog meseca saopštilo da je targetiralo striptiz i ostale vulgarne predstave kao nešto što se potpuno mora iskoreniti.

Rat sa ovom vrstom striptiza u Kini traje dugo, još od 2006 godine, kada je pokrenuta prva kampanja, dok je drugi talas borbe protiv ovog bizarnog trenda započeo 2015. godine.

Trenutno su na meti četiri provincije sa svojih devetnaest gradova: Henan, Anhui, Jiangsu i Hebei, navodi se na zvaninom sajtui ministarstva kulture ove zemlje, prenosi blic.rs

Prema verovanju u ruralnim područjima Kine, striptiz, uopšte, erotika podstiču ljude da u većim brojevima dolaze na sahrane, dok sa druge strane, tačnije sa "strane pokojnika" što više ljudi prisustvuje njegovom pogrebu, on će biti bogatiji na onom svetu.

Ovaj običaj se najviše zadržao u kineskim selima, koji i dan danas izdvajaju velike svote novca za angažovanje striptizeteta, pevača i glumaca, a sve u cilju da pogrebu prisustvuje veliki broj ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading