EVO ZAŠTO JE ROSTOV TOLIKO VAŽAN RUSIMA: Prigožin prvo "udario" Putina tamo gde najviše boli!

Autor:

Svet

24.06.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se pitaju zbog čega je ovaj grad toliko značajan obema stranama danas sukobljenim u Rusiji.

EVO ZAŠTO JE ROSTOV TOLIKO VAŽAN RUSIMA: Prigožin prvo "udario" Putina tamo gde najviše boli!

Foto: Tanjug/AP

Rostov

Šef plaćeničke Vagner grupe saopštio je jutros da su njegovi borci zauzeli sve vojne objekte u ruskom gradu Rostovu na Donu.

O tome koliko je ovaj grad važan Rusima, potvrđuje i činjenice da se jutros javnosti vanredno obratio i predsednik Vladimir Putin.

On je tom prilikom Prigožina optužio za veleizdaju, a zatim je rekao i da je situacija u Rostovu komplikovana.

I dok se u ovom gradu situacija polako zahuhtava, mnogi se pitaju zbog čega je ovaj grad toliko značajan obema stranama.

U ovom gradu nalazi se sedište ruske vojne komande Južnog vojnog okruga, koji je direktno zadužen za koordinaciju operacija u Ukrajini.

Takođe, ovaj grad se nalazi na samo 100 kilometara od granice sa Ukrajinom i u njemu je takođe smešten logistički centar ruske vojske zadužen za rat u Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sukob u Rostovu

Institut za proučavanje rata napominje da svaki incident ili pretnja ruskim štabovima u Ukrajini može da ima kritične posledice po ruske vojne napore u susednoj Ukrajini.

Podsetimo, šef ruske privatne paravojne formacije Vagner Jevgenije Prigožin izjavio je jutros da njegove snage imaju pod kontrolom vojne objekte u Rostovu na Donu, uključujući i aerodrom.

On je, takođe, pozvao rusku vojsku da mu ne pruža otpor jer, kako je rekao, "ovo nije vojni udar, već marš pravde".

Prigožin je u video snimku objavio da sa svojim trupama kontroliše Rostov na Donu, gde se nalazi štab koji vodi ruske vojne operacije u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading