DECA VRIŠTE I BEŽE DOK SE POMAHNITALA NEMAN PRIBLIŽAVA: Videli su peraje i PREMRLI OD STRAHA, onda su shvatili o čemu se radi (VIDEO)

Autor:

Svet

23.06.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preplašena deca su trčala iz vode i vrištala „ajkula“ nakon što su ugledala leđno peraje u plićaku u letovalištu na Malti – na sreću, nije sve bilo onako kako je izgledalo, piše Dejli mejl.

DECA VRIŠTE I BEŽE DOK SE POMAHNITALA NEMAN PRIBLIŽAVA: Videli su peraje i PREMRLI OD STRAHA, onda su shvatili o čemu se radi (VIDEO)

Foto: Printscreen Daily Mail

Na snimku se vidi kako deca vrište od straha i trče od onoga zašta su mislili da je zastrašujuća životinja, dok jedan viče: „O moj Bože, beži! Ajkula!'

Stvorenje se seilno praćakalo u plićaku i plivalo prema njima. More je počelo da se uzburkava od siline oštrih pokreta životinje dok je spasilac duvao u pištaljku i vikao na turiste da izađu iz vode.

Ali nije sve bilo kako se činilo - i lokalno stanovništvo je brzo shvatilo da je ono što su turisti u početku mislili da je ajkula, u stvari velika tuna. 

 

Moglo se čuti kako jedan čovek prestravljenim turistima, za koje se veruje da su Britanci, govori "tuna, tuna" nakon što je izbliza pogledao uznemirenu ribu.

 

Kasnije se ispostavilo da je plavoperajna tuna uginula pošto se zaglavila i povredila na plitkom kamenitom delu obližnje obale, prenosi Lovin Malta . 

Turisti su uzalud pokušavali da pomognu ali je uginula od niza povreda. Nije jasno odakle je došla velika tuna, a lokalni mediji spekulišu da je možda pobegla iz obližnjeg ribnjaka.

Plavoperaja je najveća vrsta tune na svetu i žive u proseku 35 godina. One su grabljivci, koji traže jata riba kao što su haringe, skuše i jegulje. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading