ZABORAVNE VASPITAČICE USMRTILE DEVOJČICU: Ostavile je ispred škole, dete umrlo od zime

Autor: Republika

Svet

18.02.2018

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trogodišnja devojčica Zahra Rzajeva umrla je od posledica smrzavanja nakon što su vaspitačice zaboravile da je uvedu unutra posle igranja u dvorištu jednog moskovskog vrtića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Njeno telo pronađeno je ispod velike količine napadalog snega, preneli su ruski mediji.

Temperatura napolju bila je oko minus pet, a kako piše "Maš njuz" (Mash news) vaspitači su primetili da devojčice nema tek nakon dva sata. Tek tada krenuli su u potragu za devojčicom. Zahra je već bila mrtva kada je pronađena u dvorištu.

Pokrenuta je istraga u kojoj učestvuje i Istražni odbor Rusije, telo zaduženo za istraživanje najozbiljnih zločina. Vaspitači iz škole su ispitani, ali za sada zvaničnih izjava iz te ustanove nije bilo.

Roditelji tragično preminule devojčice, Rizvan Rzajev i Gulnara Šakhada nisu bili u stanju da daju izjave.

Oglasio se njihov prijatelj koji je lokalnim medijima rekao da mu je u vrtiću rečeno da nije istina da je devojčica ostavljena na hladnoći dva sata. Prema njegovim rečima, vaspitači su mu potvrdili da su deca izvedena u 11 sati prepodne u dvorište da se igraju, a da je u podne bio ručak.

- Tako sam čuo, ali ne znam šta se tačno dogodilo. Na inspektorima je da saznaju - rekao je i dodao da se devojčica nije dobro osećala cele nedelje.

- Tri dana pre tragedije, majka je primetila da su devojčici usne otekle. Iako je volela da ide u vrtić, počela je da govori da ne želi jer se plaši nekih vaspitača. Tog dana radio je jedan od vaspitača kojeg se plašila - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading