RAT U LONDONU: Premijer Sunak ne da Džonsonu da se vrati u britanski parlament (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

13.06.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski list Gardijan, pozivajući se na neimenovane izvore, da će premijer Riši Sunak sprečiti Borisa Džonsona, nekadašnjeg predsednika vlade u Londonu, da ponovo postane poslanik Konzervativne partije pre narednih izbora, nakon što su njih dvojica ušli u verbalni rat.

RAT U LONDONU: Premijer Sunak ne da Džonsonu da se vrati u britanski parlament (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Navodi se da se Sunak javno sukobio sa Džonsonom zbog njegovih neuspelih pokušaja da progura nekoliko svojih bliskih saveznika u Dom lordova, optužujući ga da je lobirao za poništavanje imenovanja trojice torijevskih poslanika.

Džonson je odbacio njegove tvrdnje kao neistinite.

Ova rasprava iznela je na videlo dugotrajni spor između dvojice političara koji je izazvao širi razdor u redovima konzervativaca.

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

Bivši premijer Džonson formalno je podneo ostavku na mesto člana Donjeg doma britanskog parlamenta, ali je nagovestio da još uvek može da pokuša da se vrati u politiku, rekavši da je veoma tužan što "barem za sada" napušta poslaničku funkciju.

Foto: Tanjug/AP

Riši Sunak

- Zašto bi Riši pustio Borisa na listu (poslaničkih) kandidata? Prilično je očigledno da neće - rekao je neimenovani torijevski zvaničnik za Gardijan i naglasio da se ogromna većina poslanika Konzervativne partije slaže s tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading