MEDVED UHVAĆEN U BLIZINI BAJDENOVE REZIDENCIJE: Lociran u kvartu Brukland nakon nekoliko sati potrage

Autor:

Svet

09.06.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medved je primećen kako šeta po naselju, a zatim se popeo na drvo.

MEDVED UHVAĆEN U BLIZINI BAJDENOVE REZIDENCIJE: Lociran u kvartu Brukland nakon nekoliko sati potrage

Foto: pixabay.com

Bela kuća u SAD

Policija Vašingtona danas je posle više sati uspela da uhvati medveda u kvartu Brukland, severoistočnoj periferiji grada, 5,5 kilometara od Bele kuće.

Dok je trajala potraga, putevi u obližnjim oblastima su blokirani, a stanovnici su zamoljeni da ne izlaze, saopštila je policija na Tviteru.

Takođe je objavljena fotografija životinje koja vreba na drvetu u dvorištu u ulici Frenklin, a obližnji stanovnici saglasili su se da medveda nazovu Frenklin.

Medved je primećen kako šeta po naselju, a zatim se popeo na drvo, navode Novosti.

Oko 10 sati ujutro spustio se sa drveta i pobegao iz vidokruga.

Policija je zamolila građane da uđu u svoje kuće, a nekoliko minuta kasnije Frenklin se popeo na drugo drvo, da bi petnaestak minuta kasnije bio uspešno umiren od strane Društva za spasavanje životinja u dvorištu kuće.

 

 

Pejdž Pirson, portparolka Odeljenja za divlje životinje Virdžinije, rekla je danas da je medved primećen u Bruklendu "verovatno tražio hranu ili svoju mamu".

- Pretpostavljam da se samo zbunio, a kada su svi počeli da se pojavljuju, verovatno se uplašio i potrčao na drvo - navela je ona, prenosi Vašington post.

Pojava medveda u stambenim naseljima regiona američke prestonice u poslednje vreme je sve učestalija. Izveštaje o crnim medvedima u dvorištima redovno objavljuju stanovnici Merilenda u oblasti Vašingtona, a slični incidenti zabeleženi su i u susednoj Virdžiniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading