GOTOVO JE! Kijev ostao bez cele flote! Ruska avijacija potopila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine!

Autor:

Svet

31.05.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled napada visoko preciznim oružjem na pristanište ratnih brodova u luci Odesa 29. maja, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su uništile poslednji ratni brod ukrajinske Ratne mornarice Jurij Olefirenko, navodi se u saopštenju ruske vojske.

GOTOVO JE! Kijev ostao bez cele flote! Ruska avijacija potopila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine!

Foto: Republika

Najnovija vest

Ruska avijacija je visoko preciznim udarom uništila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, Oružane snage Rusije su 29. maja u luci u Odesi uništile poslednji ukrajinski ratni brod "Jurij Olefirenko“.

- Usled napada visoko preciznim oružjem na pristanište ratnih brodova u luci Odesa 29. maja, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su uništile poslednji ratni brod ukrajinske Ratne mornarice 'Jurij Olefirenko'“ - navodi se u saopštenju ruske vojske.

Prema dostupnim informacijama, desantni brod, koji se nalazio u Odesi, potopljen je kao rezultat noćnog udara ruskih trupa. Nakon pogotka, na brodu je izbio požar, usled čega se navodno detonirala municija u skladištu i "Jurij Olefirenko" je potonuo. Prema još nepotvrđenim izvorima, među posadom ima žrtava.

Ratni brod Jurij Olefirenko je klasifikovan kao korveta i bio je u službi ukrajinske mornarice. Ratni brod je izgrađen krajem 1990-ih u Rusiji, ali je kasnije prebačen u Ukrajinu nakon raspada Sovjetskog Saveza. Brod je prošao kroz nekoliko modernizacija tokom godina, uključujući i veliki remont 2016.

(Republika/Informer)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading